prima pagina › 2003 › 1 Iunie 2003

1 Iunie 2003

În Suceava, manifestările derulate duminică pe esplanada Casei Culturii au adunat, încă de dimineată, circa 5000 de persoane de toate vârstele "dar conduse cu grijă de mână de... cei mici". Aici, organizatorii au tinut să se întreacă pe sine, oferind "reprezentantilor viitorului" mai bine de 5 ore de bucurie si zâmbete. Concursurile s-au tinut lant, dar "meniul" a fost mai bogat, asa că, pe lângă cele de karaoke, role si desene pe asfalt, s-au adăugat competitiile de cros, poezie si carting. Organizatorii nu s-au zgârcit în a oferi cadouri si premii, al căror număr a depăsit totalul de 500. Tombola organizată la Suceava a prilejuit acordarea a 8 premii deosebite si a tinut audienta cu sufletul la gură până în ultimul moment.

Prezent la manifestările organizate în centrul Sucevei, dl Marian Ionescu, primarul municipiului, a fost invitat să facă extragerea pentru unul dintre premiile tombolei. Pentru a-l identifica însă pe câstigător, domnia sa a fost nevoit să scoată din urnă nu mai putin de 8 bilete, cel cu seria 5027 fiind "învingător". Cu acest prilej, dl primar a declarat: "Mă simt onorat să fiu prezent aici când în jurul meu se află atâta tinerete. Institutia la conducerea căreia mă aflu este si va fi mereu alături de tineri, pe care trebuie să-i sustinem cu toate eforturile".
Reusita spectacolului a fost demonstrată si de faptul că, în ciuda ploii care s-a abătut la un moment dat peste oras, cei prezenti au refuzat să o bage în seamă, alăturându-se interpretilor de pe scenă, cântând si dansând cu ei. Si nu au fost putini cei ce au evoluat, fiind vorba de programe artistice sustinute de interpreti de la Palatul Copiilor, de recitaluri oferite de grupurile Help, Intensiv, Agresione, Alina Băbeanu, Onix, Grupul de dans modern "Cameleon", Clubul Fly Dance, demonstratii de arte martiale sustinute de Clubul Hepai si muzică populară oferită de copii din cadrul Ansamblului Artistic "Flori de Sânziene" Zaharesti. Actiunea, derulată de Fundatia ANA si Asociatia Juventus, se înscrie în cadrul proiectului "Împreună pentru Suceava" lansat pe parcursul lunii aprilie si care mai cuprinde o serie întreagă de manifestări dedicate tinerilor din municipiul Suceava si din judet.