prima pagina › 2004 › Sute de copii au cîntat şi au primit cadouri la inaugurarea Orăşelului Copiilor din Areni

În ciuda frigului tot mai “insistent", sute de copilaşi s-au adunat ieri în Parcul Areni, de lîngă Universitate, pentru a participa la deschiderea primului Orăşel al Copiilor din acest an. Răbdarea le-a fost răsplătită din plin de surprizele pregătite de organizatorii evenimentului, adică Primăria Suceava, Fundaţia Ana şi Asociaţia
Juventus. Copiii şi părinţii lor au avut parte de un frumos spectacol cu obiceiuri de Crăciun, susţinut de Ansamblul “Muguraşul" de la Şcoala nr. 1, care a prezentat spectatorilor cîntece tradiţionale, “jocul caprei", pe cel al măştilor şi cel al căiuţilor.
“Moşul", cam tinerel după statură şi glas, şi-a făcut apariţia într-o căruţă trasă de un cal, renii fiind încă în vacanţă, dar asta nu a domolit entuziasmul copiilor, care aşteptau cu nerabdare sa vada ce cadourile-a pregătit Moş Crăciun. La scurt timp au apărut şi cei care au făcut posibil acest eveniment, adică primarul Ion Lungu şi viceprimarii Angela Zarojanu şi Marian Ionescu, precum şi o parte din consilierii locali, care au făcut o mulţime de urări de bine tuturor celor prezenţi în parcul Areni.
La inaugurarea primului Orăşel al Copiilor din acest an, Primăria Suceava şi Fundaţia Ana au împărţit ieri 500 de cadouri micuţilor ce au venit să îi cînte colinde lui Moş Crăciun, peste 1.500 de cadouri urmînd să fie împărţite în zilele de joi, vineri şi sîmbătă în parcurile ce vor fi deschise în Obcini, Burdujeni şi Iţcani.