prima pagina › 2004 › Peste 1,2 miliarde de lei donate familiilor si persoanelor nevoiase

Peste 1,2 miliarde de lei donate familiilor si persoanelor nevoiase

Impresionanta suma a fost donata în mai putin de trei ani de zile de catre fundatia suceveana de caritate si întrajutorare "ANA"
Pe lînga bani, obiectul donatiilor l-au constituit alimentele, îmbracamintea si medicamentele, fundatia "ANA" oferind ajutor si pentru studiile mai multor elevi suceveni
Banii sînt colectati stradal de tinerii membrii ai fundatiei
Saptamîna trecuta, cei de la fundatie "au pus-o" si de-un site al lor: www.fundatia-ana.ro
În timp ce altii se bat cu pumnii în piept, strigînd în gura mare, de fiecare data cînd au ocazia, cîte au facut ei pentru suceveni, si în special pentru cei nevoiasi, o fundatie de caritate din municipiul Suceava doneaza lunar, fara prea mult tam-tam, zeci de milioane de lei. De la înfiintare (aprilie 2001) si pîna în prezent, fundatia suceveana "ANA", ce are ca scop principal ajutorarea copiilor bolnavi si defavorizati, a facut donatii în bani a caror valoare depaseste 1,2 miliarde de lei (numai în 2003 au fost donate fonduri de aproximativ 450 de milioane de lei). Pe lînga bani, obiectul donatiilor l-au constituit alimentele, îmbracamintea si medicamentele, fundatia "ANA" oferind si ajutor pentru studiile mai multor elevi suceveni. În total, peste 200 de suceveni, mare parte copii, au fost sprijiniti în mai multe feluri de aceasta fundatie suceveana, de caritate si întrajutorare "pe bune". În scurt timp de la înfiintare, "ANA" a facut "pui", existînd în acest moment filiale în Bistrita, Bacau si Baia Mare. În toate localitatile unde îsi desfasoara activitatea, voluntarii fundatiei, majoritatea tineri, colecteaza stradal fonduri în scopuri caritabile, toti banii strînsi ajungînd apoi la cei nevoiasi.
Saptamîna trecuta, cei de la fundatie "au pus-o" si de-un site al lor:

www.fundatia-ana.ro.

Legat de acest site am încercat sa aflam mai multe de la directorul coordonator al fundatiei, Cristi Sulitanu. El ne-a declarat ca "am considerat ca societatea suceveana nu avea acces complet la informatiile privind activitatea noastra. Acest site vine ca urmare a faptului ca înca exista suceveni care fundatia Ana, chiar daca, la cel putin una dintre actiunile întreprinse începînd cu anul 2001, copiii lor poate au participat si au fost rasplatiti". Printre ultimele actiuni ale fundatiei se numara si organizarea, alaturi de Primaria municipiului Suceava si de organizatia de tineret , a celor trei orasele ale copiilor din Obcini, Centru si Burdujeni, ocazie cu care au fost împartite peste 1500 de cadouri micutilor suceveni. "De sarbatorile importante, Paste, Craciun, 1 iunie, ne-am aflat în mijlocul copiilor din centrele de plasament, oferindu-le cadouri constînd în jucarii, dulciuri si îmbracaminte. Vreau sa subliniez aici strînsa colaborare cu serviciul de asistenta sociala a primariilor din mai toate localitatile judetului. Anul trecut am organizat ample actiuni la care au participat mii de tineri suceveni. Nu de mult am lansat si un CD, intitulat "Dar pentru suflet-valori sucevene".
Nici de Ziua Adolescentului n-am lipsit. La începutul lunii iunie 2003, la Vatra Dornei, s-au împartit celor mici sute de cadouri cu ocazia Zilei Copilului, actiune repetata apoi si în municipiul Suceava. Enumar aici si o actiune a filialei din Bistrita, care a organizat "Toamna Bobocilor", actiune care s-a bucurat, de asemenea, de un real succes, valoarea premiilor si cadourilor oferite micilor participanti depasind 50 de milioane de lei.
Bineînteles ca toate aceste actiuni n-ar fi fost posibile fara sprijinul substantial oferit de Primaria municipiului Suceava si de Consiliul Judetean. La fel de important pentru noi a fost si sprijinul oferit de suceveni, care de fiecare data cînd au donat o suma oarecare, au contribuit la bucuria unui suflet napastuit. Si în acest an vom fi pe baricade, alaturi de cei de la "Juventus", si vom încerca, pe cît posibil, sa readucem zîmbetul pe buzele celor nepastuiti", a precizat presedintele fundatiei "ANA", Nelu Todireanu.