prima pagina › 2004 › Seara Bucovineana

Seara Bucovineana

La sfîrşitul acestei săptămîni, municipiul Suceava va fi gazda mai multor competiţii sportive de atletism, lupte greco-romane, baschet sau fotbal feminin şi masculin. Astfel, mîine dimineaţă, în sala de lupte a Complexului Sportiv Areni se va desfăşura a zecea ediţie a "Cupei Sucevei" la lupte greco-romane. În cadrul acestui concurs, organizat de Direcţia pentru Sport a Judeţului Suceava, ce este rezervat copiilor şi cadeţilor sînt invitaţi să participe sportivi din Botoşani, Rădăuţi şi Suceava.
Tot sîmbătă, pe pista Stadionului Areni, Direcţia pentru Sport a Judeţului Suceava va organiza şi a 14-a ediţie a "Cupei Sucevei" la atletism. La această cupă vor participa atleţi de la majoritatea cluburilor sportive din municipiul şi judeţul Suceava, atît la fete cît şi la băieţi. De la ora 9.00, la sala Universităţii "Ştefan cel Mare" din Suceava va avea loc "Cupa Săptămînii Europene a Tineretului" la baschet, competiţie organizată de Fundaţia Ana şi Asociaţia Juventus, în colaborare cu Consiliul Local Suceava şi Primăria Suceava. Pe terenul de baschet se vor întîlni atît la fete, cît şi la băieţi echipele Colegiului Naţional "Petru Rareş", Grupului Şcolar Nr. 3 şi cele ale Colegiului Naţional "Ştefan cel Mare" din Suceava. Sîmbătă după masă, sala polivalentă a Liceului cu Program Sportiv din Suceava va fi gazda turneului final a etapei judeţene din cadrul Campionatului Naţional al Liceelor la fotbal feminin.
În această ultimă fază a competiţiei judeţene s-au calificat echipele Grupului Şcolar "Laţcu Vodă" din Siret, Liceul de Artă "Ciprian Porumbescu" Suceava şi Grupului Şcolar Nr. 1 din Suceava. În urma acestui turneu final se va stabili echipa care va reprezenta judeţul Suceava în faza pe zonă a acestei competiţii de fotbal feminin. Duminică, începînd cu ora 9.00 în sala polivalentă a Liceului cu Program Sportiv Suceava va avea loc "Cupa Săptămînii Europene a Tineretului" la fotbal. În această competiţie vor fi prezente un număr de opt echipe ce vor reprezenta cîteva licee din municipiul Suceava, etniile din judeţ şi organizaţiile nonguvernamentale din Suceava. această ultimă competiţie va încheia programul manifestărilor organizate în cadrul ediţiei cu numărul şase a Săptămînii Europene a Tineretului, acţiune ce este organizată de Fundaţia Ana şi Asociaţia Juventus, în colaborare cu Consiliul Local Suceava şi Primăria Suceava.