prima pagina › 2004 › Ziua Adolescentului 2004

Ziua Adolescentului 2004

Sute de tineri suceveni au tinut sa fie prezenti la spectacolul "Miss Adolescenta", manifestare organizata de Primaria Suceava, în colaborare cu Asociatia JUVENTUS si Fundatia Umanitara ANA Primarul Sucevei, Marian Ionescu, s-a aflat în cursul zilei de duminica în mijlocul tinerilor din municipiul resedinta de judet, cu prilejul sarbatoririi Zilei Adolescentului. Astfel, la Casa de Cultura a Sindicatelor Suceava a avut loc, un spectacol de exceptie, dedicat adolescentilor, de ziua lor, la care unul din oaspetii cei mai de seama a fost primarul si candidatul PSD la Primaria Suceava, Marian Ionescu. Acesta s-a aratat deosebit de încîntat de faptul ca a putut sa le ofere adolescentilor acest spectacol dedicat în totalitate lor, dar si de modul în care a fost primit de tinerii suceveni. "Am reusit sa demonstram ca în cei patru ani de mandat ca sînt alaturi de adolescenti, si nu numai. Sînt de parere ca un primar adevarat trebuie sa fie alaturi de tineri, sa sprijine tinerele talente sucevene, deoarece ei reprezinta viitorul", a tinut sa precizeze Ionescu. De asemenea, trebuie spus ca în cadrul acestui spectacol, în care s-a ales cea mai frumoasa adolescenta din Suceava", a fost posibil datorita colaborarii dintre societatea civila, reprezentata de Asociatia Juventus si Fundatia de Întrajutorare "Ana" si administratia locala. Aprecierea din partea tinerilor s-a dovedit , în primul rînd prin faptul ca sala de spectacol a fost neîncapatoare, sute de adolescenti venind sa-si încurajeze concurentele, dar sa se bucure de cîteva ore bune de muzica, dans si umor. Spectacolul a fost deschis de trupele Fly Dance si On-x, dupa care, presedintele Asociatiei Juventus, Cornel Grosar, a invitat în scena cele 11 concurente la Miss, cele mai frumoase si curajoase liceence din Suceava. Fetele au trecut prin trei probe de foc: prezentare, inteligenta si proba de dans. Locul I si titlul de "Miss Adolescenta" a fost obtinut de Adina Curic, eleva la Liceul cu Program Sportiv - Suceava, locul II a revenit Ancai Gadinceanu, eleva a Grupului Scolar "Samuil Isopescu", ambele primind din partea organizatorilor cîte un milion de lei. Locul al III-lea si un plic cu 700.000 de lei a fost obtinut de Lenuta Stavarache, eleva a Grupului Scolar Nr.2, în timp ce Florentina Moldovan, de la Liceul de Informatica, s-a clasat pe locul al -IV- lea si a primit un plic cu 500.000 de lei. Organizatorii au pregatit si unele surprize, dintre cele mai placute: o tombola cu un premiu de un milion de lei, acordat de primarul Marian Ionescu, dar si recitalurile oferite de trupele De la Vegas, Oxygen si Varza. Un succes de zile mari a avut Cornel Cîmpan –Double C, acum student la Drept în Iasi, dar de fapt un "fiu al Sucevei". Spectacolul a avut succes si datorita unor prezente sucevene de exceptie, talente autohtone: Alina Babeanu, "una dintre cele mai bune voci sucevene, la ora actuala", dupa cum a fost prezentata de Cornel Grosar, Trupele "Music Dance", "Help" si "Cool Ice". Cum sa nu te simti bine cînd esti adolescent, ai toata viata în fata, si cînti alaturi de sute de alti tineri: "Suceava e cea mai tare..., e vorba de respect si onoare". S-a vazut ce poate face administratia locala în parteneriat cu societatea civila: un spectacol superb în care au fost promovate si valorile locale, dar în care si-au gasit locul si trupe cu mare nume în muzica româneasca. Nu în ultimul rînd, trebuie precizat ca pe toata perioada spectacolului, tinerii suceveni l-au rasplatit pe primarul Marian Ionescu cu numeroase aplauze, aratîndu-si în acest fel sustinerea fata de un primar dispus sa asculte si sa rezolve problemele adolescentilor, dar sa si le ofere momente de distractie, atît de necesare pentru cei care se afla la aceasta vîrsta.