prima pagina › 2005 › Gabriel Bucevschi a strīns banii necesari pentru internarea īn clinica S. Matteo Pavia

Gabriel Bucevschi a strîns banii necesari pentru internarea în clinica S. Matteo Pavia

* Ultimii bani, suma de 50 de milioane de lei, au venit din partea Fundatiei "Ana"
* Gabriel el a reusit sa adune suma de 45 de mii de euro, ce-i permit internarea la Policlinica S. Matteo Pavia, din Italia, pentru analize si efectuarea testului de compatibilitate
* Din aceasta suma, 20 de mii de euro sînt contributia Caritas-ului "Santo Padre" de la Vatican

Pentru a salva viata lui Gabriel Bucevschi, baiatul din Radauti care are nevoie urgenta de o interventie chirurgicala în strainatate, ale carei costuri ajung la 100.000 de euro, Fundatia de caritate si întrajutorare "Ana" a donat ieri 50 de milioane de lei. Imediat dupa sarbatoarea Pastelui, Fundatia "Ana" a întreprins o campanie prin liceele sucevene pentru a aduna bani necesari operatiei lui Gabriel. Mai multe licee sucevene, printre care Liceul de Arta, Grupul Scolar Nr. 3, Liceul Sportiv, Liceul Economic "Dimitrie Cantemir", Colegiul Tehnic "Petru Musat, Liceul de Informatica, Scoala Generala Nr. 1, Scoala Generala nr. 4 si-au adus contributia pentru a-l salva pe Gabriel. Campania prin liceele si scolile generale din Suceava continua si în aceasta saptamîna. Implicarea inspectorilor scolari, a profesorilor, învatatorilor, dar în primul rînd a elevilor în aceasta actiune este una laudabila. Cu acesti bani, Gabriel a reusit sa adune suma de 45 de mii de euro, ce-i permit internarea la Policlinica S. Matteo Pavia, sectia de cardio–chirurgie, din Italia, pentru analize si efectuarea testului de campatibilitate. "Nici nu stiti cît sîntem de fericiti pentru ca am adunat, cu ajutorul oamenilor de bine, suma de 45 de mii de euro. Prin intermediul unei cunostinte din Italia, care a mers în repetate rînduri la clinica unde trebuie internat Gabriel si a povestit faptul ca noi am adunat jumatate din suma ceruta initial, am aflat ca ne-a fost acceptata internarea cu cei 45.000 de euro pe care îi avem în acest moment. Pentru început, el va fi internat pentru a i se face analize si mai ales testul de compatibilitate, dupa care va fi trecut pe o lista de asteptare", ne-a spus mama lui Gabriel, Magdalina Bucevschi. Pentru a se deplasa în Italia, Gabriel are nevoie de un însotitor permanent, care sa fie si cadru medical. "Ne-am gîndit sa luam legatura cu SMURD, poate ne ajuta ei, pentru ca au toate utilitatile necesare transportului unui bolnav. Noi vrem chiar saptamîna viitoare sa plecam la Clinica respectiva. Fiecare timp pierdut poate sa ne coste", a mai spus mama baiatului. Pe perioada cît va sta în Italia, în asteptare pentru transplant, mama baiatului trebuie sa îsi gaseasca un acoperis deasupra capului, eventual un loc de munca. "Cred ca va fi foarte greu printre straini si deja îmi este frica, dar sînt în stare sa fac orice pentru binele lui Gabriel, asa cum atîtia oameni au fost alaturi de el si carora le multumim din tot sufletul", a completat Magdalina Bucevschi. În ziua în care Sfîntul Parinte a încetat din viata, Vaticanul a donat 20.000 de euro pentru a salva viata lui Gabriel, copilul de 13 ani care are nevoie urgent de un transplant de inima si de plamîni. Va reamintim ca totul a început în luna februarie, atunci cînd Magdalina Bucevschi a decis sa îsi retraga copilul de la scoala, din motive medicale. Colegii au organizat colecte, pentru a strînge banii necesari operatiei lui Gabriel. Unii si-au donat alocatiile, altii banii de covrigi. Primaria Radauti, împreuna cu mai multe organizatii de tineret, a organizat un spectacol de caritate "Campionii Inimilor". Din suflet pentru suflet, de la o inima la alta, asa s-au adunat 44.000 de euro, la care s-au alaturat si cele 50 de milioane de lei donate de Fundatia "Ana" cu sprijinul elevilor suceveni, bani cu care Gabriel va pleca plin de optimism la clinica din Italia. Sperantele lui sînt ca se va întoarce în scurt timp sanatos.