prima pagina › 2005 › Mii de suceveni au primit cadou de „Constantin si Elena” un spectacol cu celebra formatie Azur din Braila

Mii de suceveni au primit cadou de "Constantin si Elena" un spectacol cu celebra formatie Azur din Braila

Sîmbata dupa-amiaza, începînd cu orele 15.00, aproape 2500 de suceveni au cîntat si dansat alaturi de formatia Azur din Braila
Sîmbata dupa-amiaza a fost chef mare în Burdujeni. Primarul Ioan Lungu le-a facut burdujenenilor si nu numai un cadou de "Constantin si Elena" cît se poate de deosebit : dupa 15 ani, formatia Azur din Braila, care în urma cu mai bine de un deceniu umplea stadioanele pîna la refuz, iar salile de spectacol erau de fiecare data neîncapatoare pentru miile de oameni care vroiau sa le asculte melodiile, a venit la Suceava. Sa cînti aproape doua ore si jumatate life, sa aduni laolalta aproape 2500 de copii, tineri si vîrstnici, care sa-ti fredoneze la unison melodiile, cu siguranta e un lucru mai rar întîlnit în toata protipendada de artisti ai zilelor noastre. Iar acest lucru a fost reusit pe deplin de cei patru membri ai Azur-ului din Braila, în frunte cu binecunosctul solist Nelu Vlad. Acest cadou inedit al Primariei Municipiului Suceava a cuprins, totodata, si inaugurarea noului loc de desfasurare a manifestarilor cultural-artistice dedicate burdujenenilor, platoul de pe esplanada din fata Pietei Burdujeni. Sa transformi un maidan, asa cum era înainte, în numai cîteva zile, într-un platou de spectacole, sa aduci “una dintre cele mai bune sonorizari din cîte am avut", dupa cum spunea chiar dupa spectacol Nelu Vlad, sonorizare facuta de o firma suceveana (n.r.-Disco Sistem), sa reusesti sa aduni laolalta oameni de toate vîrstele, si, pe deasupra, sa-i faci sa se simta bine, nu e o performanta usor de atins. Unii au pentru aceste “retete" ingrediente de mii de euro, cu trupe la moda din showbizz-ul românesc. Or, sa aduci la Suceava dupa 15 ani o trupa despre care cei mai tineri nici n-au auzit, sa faci un spectacol într-un loc care, asa cum spuneam, pîna mai ieri era un maidan, dar sa ai o mare de oameni în fata scenei, e cu siguranta o reteta de succes. Iar cei care au reusit sa aduca bucurie sîmbata dupa-amiaza în cartierul Burdujeni sînt, alaturi de Primaria Suceava, Fundatia Ana, Asociatia Juventus, Disco Sistem si, nu în ultimul rînd, Promo Bucovina Image. Un sprijin deosebit de important în realizarea acestui "chef de chef" l-au avut si sponsorii: SC Fetcom SRL, Metal Dor Salcea, Farestin Pizza si Teacher Line Salcea.

· "În adolescenta nu pierdeam nici un spectacol de-al lor. Tin minte ca aveam un carnetel pe care aveam notate toate versurile de la melodiile lor. Eram în stare si sa fug de acasa, numai sa-i aud"

Spectacolul de sîmbata a început la orele 15.00, iar cel care a avut misiunea de a încalzi publicul a fost Cristi Munteanu, “vocea de aur a Sucevei", dupa cum spunea Cornel Grosar, presedintele Asociatei "Juventus" si prezentatorul show-ului. Iar Cristi a facut, asa cum ne-a obisnuit deja, un adevarat spectacol. Apoi au aparut pe scena Azur si lumea s-a dezlantuit. "Pe cararea vietii mele", "Mona", "Mai întoarce Doamne roata", "Regina Noptii", "Claudia", "Cenusareasa", sînt doar o parte din melodiile ce vreme de doua ore si jumatate au rascolit nostalgii printre cei prezenti. "Pentru mine spectacolul de astazi a fost deosebit. M-am simtit extraordinar sa reascult formatia Azur. În adolescenta nu pierdeam nici un spectacol de-al lor. Tin minte ca aveam un carnetel pe care aveam notate toate versurile de la melodiile lor. Eram în stare si sa fug de acasa, numai sa-i aud", marturiseste unul dintre spectatori, Daniel Gondor. "Eu stiam de la ai mei de Azur. Stiu ca era muzica tineretii lor si am venit de curiozitate. Dar, va spun sincer, îmi plac", spune Alina Stroici.

· Primarul Ion Lungu si sotia sa, în mijlocul spectatorilor

Pentru o buna bucata de vreme, în mijlocul spectatorilor a fost si primarul Ion Lungu, alaturi de sotia sa, spre uimirea unora dintre spectatori care nu stiau unde sa se mai uite. Ori la scena, ori la primar. S-au lamurit lucrurile cînd edilul Sucevei a urcat pe scena, si le-a urat “La multi ani!" tuturor celor care se numesc Constantin sau Elena si pentru a le spune sucevenilor ca vor fi organizate mai multe astfel de spectacole, pe acelasi platou, care va fi amenajat mai bine, încît multimea sa poata servi mici si bere. "S-a demonstrat prin acest spectacol ca nu numai în campanie Burdujeniul este luat în considerare. Dimpotriva, ne încadram în normalitatea pe care a promis-o primarul Ion Lungu, împreuna cu care am gasit si amenajat acest spatiu (n.r. –platoul de vis a vis de Piata Burdujeni), care în viitorul apropiat va arata ca si Burdujeniul poate fi o gazda primitoare si cocheta", a declarat presedintele Asociatiei "Juventus", Cornel Grosar.

· Azur va reveni în fata sucevenilor, la "Zilele Sucevei"

Organizatorii spectacolului de sîmbata au anuntat ca Nelu Vlad si Azur vor reveni în fata sucevenilor, peste aproximativ o luna de zile, atunci cînd vor lua parte la "Zilele Sucevei". Nelu Todireanu, presedintele Fundatiei de caritate si întrajutorare Ana, le-a promis burdujenenilor ca, în acea perioada, vor avea parte, timp de trei zile, de spectacole pe cinste.

· Nelu Vlad: "De fiecare data cînd am venit la Suceava, m-am simtit excelent"

Solistul formatiei Azur, Nelu Vlad, i-a uimit si pe organizatori, dupa ce nu a mai lasat microfonul din mîna vreme de aproape doua ore si jumatate. "De fiecare data cînd am venit la Suceava, m-am simtit excelent. Îmi place publicul de aici foarte mult. N-am fost pe aceste meleaguri de 15 ani de zile. Ce sa va spun, as vrea sa revin cît mai curînd la Suceava, pentru ca aici, în Bucovina, e mierea României. A fost totul perfect, de la sunet si organizare, pîna la minunatul public pe care-l aveti aici", a declarat imediat dupa spectacol Nelu Vlad.