prima pagina › 2005 › Spectacolul de caritate „Campionii inimilor”, o manifestare specială pentru un copil în suferinţă

Spectacolul de caritate "Campionii inimilor", o manifestare specială pentru un copil în suferinţă

Sîmbata, 19 februarie, în sala de spectacole a Casei Germane din Radauti (fostul Cinema "Flacara"), a avut loc spectacolul de caritate "Campionii inimilor". Scopul a fost strîngerea de fonduri pentru Gabriel Bucevschi, copilul de 13 ani din Radauti, elev la Scoala Nr. 5 "Bogdan Voda", care are nevoie de 100.000 de euro pentru un transplant de inima si plamîni. Gabriel nu a putut fi prezent, a fost în sala mama sa, Magdalina Bucevschi, însotita de cîtiva prieteni. Organizatorii (Clubul Sportiv "Tigrul" Radauti, Primaria municipiului Radauti, Agentia Cristin Art Models Radauti si Fundatia Ana Suceava) s-au straduit sa ofere un spectacol variat. Timp de mai bine de 2 ore, spectatorii au putut urmari meciuri de box, kick-boxing, wushu, demonstratii de kung-fu, prezentari de moda pentru copii, muzica de calitate, un prezentator cu verva. S-au tiparit afise si fluturasi, organizatorii au înmînat personal invitatii oamenilor politici suceveni, unor influenti oameni de afaceri. Sponsori: SC Tipo Lidana SRL Suceava si SC Super Star SRL Radauti. Au fost prezenti în sala, firesc, în calitate de organizatori, primarul municipiului Radauti, Mihai Frunza, cu sotia, viceprimarul Ilie Sarcinchi, iar dintre invitati, seful Serviciului Pasapoarte, Dan Hoffman, cu sotia, dr. Diana Iliescu, consilier local, cu sotul sau, dr. Doru Iliescu, directorul Spitalului din Radauti, directorul SC Servicii Comunale SA, Nistor Tatar, patronul SC Tigris SRL, Adrian Hrisca. Deputatul Eugen Bejinariu a fost reprezentat printr-un tînar profesor. Din pacate, celelalte personalitati invitate (în special parlamentarii) nu au onorat manifestarea cu prezenta, desi promisesera acest lucru. La finalul spectacolului, din donatii si încasarile din bilete s-au numarat 35.600.000 lei, 100 de dolari si 480 de euro. S-a primit o donatie si din partea unui cetatean francez - Marc Blanchard, chiar si sportivii care au urcat în ring participînd cu diverse sume. Cu emotie în glas si lacrimi în ochi, mama copilului, Magdalina Bucevschi, a multumit organizatorilor. Ea s-a aratat îngrijorata nu atît de suma mare pe care o mai are de strîns în continuare, cît de greutatea cu care se misca autoritatile, respectiv Ministerul Sanatatii, în a-i da aprobarile necesare pentru interventia din strainatate, mai ales acum, cînd orice zi conteaza pentru Gabriel.

· Pe scena din Radauti au urcat mai multi campioni mondiali si nationali

Meciurile si demonstratiile sportive au fost sustinute de copii campioni mondiali sau nationali, cu vîrste de la 7 la 18 ani, la diverse stiluri, din Bucuresti, Falticeni si nu în ultimul rînd, din Radauti. Viorel Ungurean, presedintele Clubului Sportiv "Tigrul" Radauti, initiatorul manifestarii, cel care a pus mult suflet pentru reusita acestui spectacol, s-a straduit si a reusit sa aduca în fata radautenilor luptatori de elita. Florin Ioana, antrenor emerit, antrenorul lotului de wushu traditional, a venit cu cei mai buni 12 elevi ai sai: Cristina Toporâste, campioana mondiala la wushu/ kung-fu si kick-boxing a încîntat spectatorii atît cu demonstratii de mare dificultate tehnica, chiar si în lupta cu mai multi adversari; singurii doi copii din tara care s-au pregatit la Templul Shaolin din China, Mihai Ioana si Teodor Rudnitchi, si-au dovedit maiestria în mînuirea sabiei, dar si în înfruntarea cu alti sportivi. Au mai sustinut meciuri campionul national de kung-fu Gheorghe Bogdan, vicecampioana mondiala Cristina Stan, Catalin Slavic, Stelian Rudnitchi (cel mai tînar participant, de numai 7 ani), Giorgiana Radovicescu (campioana nationala) si Daniel Radu Vintila. Dînd impresia de imagine în oglinda în evolutiile lor, surorile gemene Ana Maria Cotofana si Carmen Silvia Cotofana au fost deliciul publicului. Antrenorul emerit Constantin Chiriac a venit si el cu fruntea sportivilor de la CSS "Nicu Gane" Falticeni. Sportivii sai, Bogdan Lozniceru (medaliat cu bronz la campionatul national), Vasile Mazilu si Ovidiu Popa s-au înfruntat pe ring, timp de doua runde cu "tigrii" de Radauti Matei Tatar (multiplu campion mondial), Beniamin Avram si Ovidiu Colibaba. Meci disputat a fost si cel de fete, între Girgiana Butnaru si Cristina Nistor. Dar poate cea mai apriga partida de box a fost între Alexandru Chirila, campion national la categ. 80 de kg si Ion Dunga. Dupa un meci demonstrativ semicontact între o fata si un baiat – Goirgiana Radovicescu si Catalin Slavic, au urmat si meciuri ceva mai dure, de kick-boxing si wushu sanda – stilul care l-a consacrat pe Ionut Atodiresei, toate în limita sportivitatii. "Neîmblînzitul tigru" de Radauti, Matei Tatar, a intrat de doua ori în ring, pentru a se înfrunta cu Gheorghe Bogdan si Stef Hutanu. Meciuri frumoase, cu schimburi de lovituri fulgeratoare au fost si între Razvan Ciurariu si Ion Schipor, dar si între Onofrisei Ciprian si Catalin Slavic.

· Toti participantii la spectacol au fost declarati "campioni ai inimilor"

Ca la o gala adevarata, trei fete frumoase, Madalina, Olguta si Niculina, pregatite la Agntia Cristin Arts Models, au pasit cu gratie pe scena pentru a anunta rundele. Sportul s-a îmbinat frumos cu muzica, Cristian Munteanu delectînd spectatorii cu doua interventii, iar fetele de la ON-X au fost o surpriza placuta pentru radauteni. Prezentatorul, Cornel Grosar, a pus mult suflet în reusita acestui spectacol care s-a facut "din inima pentru inima". De aceasta secventa de spectacol s-a ocupat Fundatia Ana din Suceava, care a pus la dispozitie si sonorizarea si luminile, prin Disco System Suceava. Ca o feerie de primavara au fost cele 25 de fetite frumoase si talentate ale Agentiei Cristin Arts Models Radauti care, în doua reprize, au prezentat moda pentru copii. Toti participantii au fost declarati "Campioni ai inimilor", efortul lor fiind dedicat salvarii vietii lui Gabriel Bucevschi, elevul de 13 ani din Radauti care are nevoie de 100.000 de euro pentru transplant de inima si plamîni.