prima pagina › 2005 › Tinerii români şi ucraineni încearcă să „şteargă graniţele“

Tinerii români şi ucraineni încearcă să "şteargă graniţele“

Lideri ai ONG-urilor din Regiunea Cernăuţi şi din judeţul nostru au demarat ieri, la Suceava, un curs de formare de animatori de tineret. Este vorba despre o acţiune de training susţinută în cadrul proiectului "Obiceiuri şi tradiţii din zona transfrontalieră în contextul promovării democraţiei locale", proiect derulat de Fundaţia ANA cu fonduri PHARE. Acţiunea se va încheia în data de 24 septembrie şi ea se desfăşoară în colaborare cu Direcţia pentru Tineret a judeţului Suceava, Asociaţia JUVENTUS şi Fundaţia pentru Tineret.

Preşedintele Fundaţiei ANA, dl Nelu Todireanu, ne-a declarat că aceste cursuri vor ajuta foarte mult pe tinerii formatori de opinie mai ales în transmiterea coordonatelor democraţiei pe care Uniunea Europeană încearcă să le promoveze pe întregul continent. De la Cernăuţi au fost prezenţi ieri în sala 48 a Palatului Administrativ nu mai puţin de 18 reprezentanţi ai ONG-urilor cernăuţene, precum şi ai Administraţiei Regionale de la Cernăuţi, iar din judeţ au fost prezenţi, pe lângă lideri de ONG, şi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene. Dl Todireanu ne-a mai spus că, până pe 24 septembrie, participanţii la proiect vor avea parte şi de o serie de întâlniri în judeţ şi de aplicaţii ale cursului cu tema menţionată.