suceava


prima pagina › 2005 › Vara asta vine odata cu ziua copilului - 1 Iunie 2005

 

 

 

Vara asta vine odata cu ziua copilului - 1 Iunie 2005


- Programul a cuprins un spectacol cultural-artistic, concursuri, tombolă
- Fundaţia „Ana” a oferit 500 de cadouri copiilor suceveni
- La finalul spectacolului, Trupa „Bambi” a dăruit copiilor un recital viu gustat de fanii suceveni

Peste 2.000 de copii au participat sŪmbătă la spectacolul „Vara asta vine odată cu ziua copilului”, desfăşurat pe platoul Casei de Cultură Suceava. Acţiunea dedicată celor mici, cu prilejul zilei de 1 Iunie, a ajuns la cea de-a IV-a ediţie, şi de la an la an a reuşit să scoată din case tot mai mult public tŪnăr. Copiii au participat la concursuri de karting, concurs de role, desene pe asfalt, karaoke, iar colegii lor de la Palatul Copiilor Suceava le-au oferit un program artistic de excepţie, cu dansuri şi muzică de cea mai bună calitate. Fundaţia „Ana”, unul dintre organizatorii acestui eveniment, a oferit 500 de cadouri, constŪnd Ūn jucării şi dulciuri, copiilor prezenţi la sărbătoarea de sŪmbătă. Žn timpul spectacolului, organizatorii au Ūmpărţit copiilor 6.000 de bilete pentru tombolă. La finalul acţiunii, care s-a desfăşurat pe parcursul Ūntregii zile, s-au extras opt bilete cŪştigătoare, fiecare norocos primind obiecte Ūn valoare de un milion de lei. Copiii suceveni au fost atraşi la această acţiune şi de invitaţii de onoare ai manifestării, Trupa „Bambi”, aflată Ūn plină ascensiune muzicală. Deşi au ŪntŪrziat puţin, venind de la Bucureşti, Raluca şi Denisa, cele două surori care formează Trupa Bambi, s-au bucurat de un succes enorm Ūn rŪndul copiilor şi tinerilor.
Aceştia le-au susţinut pe parcursul Ūntregului recital, au cŪntat alături de ele şi s-au bucurat Ūmpreună de succesul pieselor care le-au consacrat: „Doi ochi căprui”, „Nopţi tŪrzii”, „Fetiţe fiţoase”. După recitalul de pe platoul Casei de Cultură, cele două tinere din Trupa Bambi au fost invitate Ūn Discoteca Maraton, unde, de asemenea, au găsit o mulţime de fani.
Organizatorii acţiunii „Vara asta vine odată cu ziua copilului” au fost Fundaţia „Ana”, Primăria Suceava, Promo Bucovina Image, Inspectoratul Şcolar Suceava, Asociaţia Juventus, Palatul Copiilor Suceava şi „Cygnus”. După cele două recitaluri susţinute la Suceava, tinerele de la Bambi au avut amabilitatea să ne acorde un scurt interviu.

„Noi facem muzica pe care o simţim, dar ne uităm şi Ūn jurul nostru, la colegii de liceu, de facultate şi Ūncercăm ca versurile noastre să-i reprezinte...”

- Cum vi s-a părut publicul sucevean, avŪnd Ūn vedere că aţi venit pentru prima dată pe aceste meleaguri?
Denisa: Žntr-adevăr, nu am mai fost niciodată la Suceava. Am găsit o atmosferă foarte plăcută aici, o organizare foarte bună, ceea ce ne motivează să revenim Ūn acest oraş cŪt mai repede.
- Cu ce piese noi aţi venit la Suceava?
Denisa: Am adus şi piese noi, dar şi mai vechi, pe care ei deja le ştiau. Publicul a fost alături de noi, a cŪntat Ūmpreună cu noi, chiar şi piesele pe care noi le-am promovat doar Ūn emisiuni de televiziune tinerii suceveni le cunoşteau. Şi cadourile pe care le-au primit de la sponsori, şi muzica noastră i-au atras pe cei mici..., Ūn număr mare Ūn centrul Sucevei.
-SŪnteţi la Ūnceput de carieră...
Denisa: După 13 ani de muzică nu sŪntem chiar la Ūnceput de carieră!?
-Care este factorul forte Ūn promovarea pe piaţă a unor piese de calitate, care să placă publicului...? Ce vă ajută mai mult: talentul, imaginea...
-Raluca: Munca pe care o prestăm de foarte mici, Ūn muzică. Datorită studiilor de muzică, avem Ūn spate mii de ore de studii la instrumente, la teoria muzicală, nu putem să renunţăm acum. Dacă o făceam, o făceam mai de mult. N-avem cum să lăsăm Ūn spate atŪţia ani de muncă, şi asta este deja o meserie pentru noi, nu mai este un moft sau vrem să ne vedem de două ori la televizor şi după aceea să facem altceva.
-Žn ce categorie Ūncadraţi muzica pe care o cŪntaţi şi pe care o oferiţi publicului?
- Raluca: Denisa este cea care se ocupă foarte mult de piese. Este elevă la Liceul de Muzică şi tot ce Ūnvaţă acolo pune Ūn practică Ūn piesele noastre. Žnainte, pot să spun că aveam piese pentru copii, pentru că nu puteam să cŪntăm altceva, deoarece noi ne-am lansat la 15, respectiv 12 ani, dar acum am crescut, muzica noastră a evoluat, este o muzică pentru tineret.
- Denisa: Şi fanii au crescut Ūn acelaşi timp cu noi. Muzica noastră pot să vă spun că este ascultată de cam toată lumea.
-CŪte albume aţi scos pŪnă acum?
-Denisa: Patru, şi al cincilea este aproape gata.
-Al cincilea album are vreo legătură cu Olanda?
-Denisa: Nu chiar. SŪnt două proiecte care se desfăşoară Ūn paralel. Singura legătură este că noi am Ūnregistrat deja o piesă acolo, un remix la Hands up. Producătorii din Olanda ne-au Ūnregistrat acum două săptămŪni şi au fost foarte ŪncŪntaţi de modul cum am evoluat şi au dorit să punem piesa şi pe album. Piesa va fi Ūnregistrată pe ambele albume. Hands up este cŪntată jumătate Ūn limba engleză, jumătate Ūn limba romĒnă. Avem şi o variantă Ūn limba engleză numai pentru Olanda.
-Ce puteţi să ne spuneţi despre noul album pe care Ūl pregătiţi?
-Denisa: Nu am găsit Ūncă titlul albumului pentru că avem mai multe piese decŪt ne-am propus să intre pe album, toate sŪnt foarte dragi nouă, unele Ūncă nu sŪnt finisate, şi dacă pŪnă acum semnam un contract cu o casă de producţie, şi ei ne spuneau cum să facem unele piese, de data asta, acum, nu avem nici un contract semnat cu nici o casă de producţie. Am preferat să facem noi toate piesele aşa cum vrem noi, aşa cum le simţim noi, cu ajutorul financiar şi moral al părinţilor.
-Raluca: Acum trebuie să muncim mult mai mult pentru a finaliza albumul şi să facem şi videoclipuri, şi abia atunci cŪnd o să terminăm tot materialul o să ne ducem la case de producţie şi o să-l prezentăm: Vă place? Da, luaţi-l. Nu vă place, mergem Ūn altă parte, pentru că am vrut să facem totul singure şi cu ajutorul studiilor pe care le avem.
-Din cŪte ştiu, sŪnteţi o trupă care aţi filmat puţine videoclipuri. De ce?
-Raluca: Da, pentru că noi nu am avut norocul să ŪntŪlnim oameni cu bani... Casele de producţie nu se prea mai implică, vor să cŪştige mai mult şi noi, dacă se poate, să facem pe cheltuiala noastră totul...
-Denisa: Singura salvare a artiştilor sŪnt sponsorii, Ūn cazul Ūn care nu ai sponsori este greu. Se ştie că sŪnt foarte mulţi artişti care nu au mare lucru cu muzica, dar au noroc de părinţi cu bani, de iubiţi cu bani şi reuşesc...
-V-aţi gŪndit să vă schimbaţi numele de trupă?
-Raluca: Ne-am gŪndit de foarte multe ori, am avut şi multe propuneri, dar iarăşi revenim la promovare, dacă ne schimbam numele trebuia să avem o foarte mare promovare, ca toată lumea să ne redescopere sub noul nume.
-Cu publicul cum rămŪne? Care este publicul vostru ţintă?
-Denisa: Am Ūncercat cu fiecare album să mai cucerim Ūncă un pic, Ūncă un pic, ca la războaie, şi am şi reuşit acest lucru... Noi facem muzica pe care o simţim, dar ne uităm şi Ūn jurul nostru, la colegii de liceu, de facultate şi Ūncercăm ca versurile noastre să-i reprezinte pe ei, să se regăsească...
-Pe cŪnd din nou la Suceava?
-Raluca: AvŪnd Ūn vedere că ne-am simţit foarte bine aici, am găsit oameni foarte de treabă, serioşi, o sonorizare excelentă, cred că vom reveni foarte curŪnd..., la invitaţia domnului Nelu Todireanu.

 

dot