suceava


prima pagina › 2005 › Vara asta vine odata cu ziua copilului - 1 Iunie 2005

 

 

 

Vara asta vine odata cu ziua copilului - 1 Iunie 2005


- Programul a cuprins un spectacol cultural-artistic, concursuri, tombolă
- Fundaţia "Ana" a oferit 500 de cadouri copiilor suceveni
- La finalul spectacolului, Trupa "Bambi" a dăruit copiilor un recital viu gustat de fanii suceveni

Peste 2.000 de copii au participat sîmbătă la spectacolul "Vara asta vine odată cu ziua copilului", desfăşurat pe platoul Casei de Cultură Suceava. Acţiunea dedicată celor mici, cu prilejul zilei de 1 Iunie, a ajuns la cea de-a IV-a ediţie, şi de la an la an a reuşit să scoată din case tot mai mult public tînăr. Copiii au participat la concursuri de karting, concurs de role, desene pe asfalt, karaoke, iar colegii lor de la Palatul Copiilor Suceava le-au oferit un program artistic de excepţie, cu dansuri şi muzică de cea mai bună calitate. Fundaţia "Ana", unul dintre organizatorii acestui eveniment, a oferit 500 de cadouri, constînd în jucării şi dulciuri, copiilor prezenţi la sărbătoarea de sîmbătă. În timpul spectacolului, organizatorii au împărţit copiilor 6.000 de bilete pentru tombolă. La finalul acţiunii, care s-a desfăşurat pe parcursul întregii zile, s-au extras opt bilete cîştigătoare, fiecare norocos primind obiecte în valoare de un milion de lei. Copiii suceveni au fost atraşi la această acţiune şi de invitaţii de onoare ai manifestării, Trupa "Bambi", aflată în plină ascensiune muzicală. Deşi au întîrziat puţin, venind de la Bucureşti, Raluca şi Denisa, cele două surori care formează Trupa Bambi, s-au bucurat de un succes enorm în rîndul copiilor şi tinerilor.
Aceştia le-au susţinut pe parcursul întregului recital, au cîntat alături de ele şi s-au bucurat împreună de succesul pieselor care le-au consacrat: "Doi ochi căprui", "Nopţi tîrzii", "Fetiţe fiţoase". După recitalul de pe platoul Casei de Cultură, cele două tinere din Trupa Bambi au fost invitate în Discoteca Maraton, unde, de asemenea, au găsit o mulţime de fani.
Organizatorii acţiunii "Vara asta vine odată cu ziua copilului" au fost Fundaţia "Ana", Primăria Suceava, Promo Bucovina Image, Inspectoratul Şcolar Suceava, Asociaţia Juventus, Palatul Copiilor Suceava şi "Cygnus". După cele două recitaluri susţinute la Suceava, tinerele de la Bambi au avut amabilitatea să ne acorde un scurt interviu.

"Noi facem muzica pe care o simţim, dar ne uităm şi în jurul nostru, la colegii de liceu, de facultate şi încercăm ca versurile noastre să-i reprezinte..."

- Cum vi s-a părut publicul sucevean, avînd în vedere că aţi venit pentru prima dată pe aceste meleaguri?
Denisa: Într-adevăr, nu am mai fost niciodată la Suceava. Am găsit o atmosferă foarte plăcută aici, o organizare foarte bună, ceea ce ne motivează să revenim în acest oraş cît mai repede.
- Cu ce piese noi aţi venit la Suceava?
Denisa: Am adus şi piese noi, dar şi mai vechi, pe care ei deja le ştiau. Publicul a fost alături de noi, a cîntat împreună cu noi, chiar şi piesele pe care noi le-am promovat doar în emisiuni de televiziune tinerii suceveni le cunoşteau. Şi cadourile pe care le-au primit de la sponsori, şi muzica noastră i-au atras pe cei mici..., în număr mare în centrul Sucevei.
-Sînteţi la început de carieră...
Denisa: După 13 ani de muzică nu sîntem chiar la început de carieră!?
-Care este factorul forte în promovarea pe piaţă a unor piese de calitate, care să placă publicului...? Ce vă ajută mai mult: talentul, imaginea...
-Raluca: Munca pe care o prestăm de foarte mici, în muzică. Datorită studiilor de muzică, avem în spate mii de ore de studii la instrumente, la teoria muzicală, nu putem să renunţăm acum. Dacă o făceam, o făceam mai de mult. N-avem cum să lăsăm în spate atîţia ani de muncă, şi asta este deja o meserie pentru noi, nu mai este un moft sau vrem să ne vedem de două ori la televizor şi după aceea să facem altceva.
-În ce categorie încadraţi muzica pe care o cîntaţi şi pe care o oferiţi publicului?
- Raluca: Denisa este cea care se ocupă foarte mult de piese. Este elevă la Liceul de Muzică şi tot ce învaţă acolo pune în practică în piesele noastre. Înainte, pot să spun că aveam piese pentru copii, pentru că nu puteam să cîntăm altceva, deoarece noi ne-am lansat la 15, respectiv 12 ani, dar acum am crescut, muzica noastră a evoluat, este o muzică pentru tineret.
- Denisa: Şi fanii au crescut în acelaşi timp cu noi. Muzica noastră pot să vă spun că este ascultată de cam toată lumea.
-Cîte albume aţi scos pînă acum?
-Denisa: Patru, şi al cincilea este aproape gata.
-Al cincilea album are vreo legătură cu Olanda?
-Denisa: Nu chiar. Sînt două proiecte care se desfăşoară în paralel. Singura legătură este că noi am înregistrat deja o piesă acolo, un remix la Hands up. Producătorii din Olanda ne-au înregistrat acum două săptămîni şi au fost foarte încîntaţi de modul cum am evoluat şi au dorit să punem piesa şi pe album. Piesa va fi înregistrată pe ambele albume. Hands up este cîntată jumătate în limba engleză, jumătate în limba română. Avem şi o variantă în limba engleză numai pentru Olanda.
-Ce puteţi să ne spuneţi despre noul album pe care îl pregătiţi?
-Denisa: Nu am găsit încă titlul albumului pentru că avem mai multe piese decît ne-am propus să intre pe album, toate sînt foarte dragi nouă, unele încă nu sînt finisate, şi dacă pînă acum semnam un contract cu o casă de producţie, şi ei ne spuneau cum să facem unele piese, de data asta, acum, nu avem nici un contract semnat cu nici o casă de producţie. Am preferat să facem noi toate piesele aşa cum vrem noi, aşa cum le simţim noi, cu ajutorul financiar şi moral al părinţilor.
-Raluca: Acum trebuie să muncim mult mai mult pentru a finaliza albumul şi să facem şi videoclipuri, şi abia atunci cînd o să terminăm tot materialul o să ne ducem la case de producţie şi o să-l prezentăm: Vă place? Da, luaţi-l. Nu vă place, mergem în altă parte, pentru că am vrut să facem totul singure şi cu ajutorul studiilor pe care le avem.
-Din cîte ştiu, sînteţi o trupă care aţi filmat puţine videoclipuri. De ce?
-Raluca: Da, pentru că noi nu am avut norocul să întîlnim oameni cu bani... Casele de producţie nu se prea mai implică, vor să cîştige mai mult şi noi, dacă se poate, să facem pe cheltuiala noastră totul...
-Denisa: Singura salvare a artiştilor sînt sponsorii, în cazul în care nu ai sponsori este greu. Se ştie că sînt foarte mulţi artişti care nu au mare lucru cu muzica, dar au noroc de părinţi cu bani, de iubiţi cu bani şi reuşesc...
-V-aţi gîndit să vă schimbaţi numele de trupă?
-Raluca: Ne-am gîndit de foarte multe ori, am avut şi multe propuneri, dar iarăşi revenim la promovare, dacă ne schimbam numele trebuia să avem o foarte mare promovare, ca toată lumea să ne redescopere sub noul nume.
-Cu publicul cum rămîne? Care este publicul vostru ţintă?
-Denisa: Am încercat cu fiecare album să mai cucerim încă un pic, încă un pic, ca la războaie, şi am şi reuşit acest lucru... Noi facem muzica pe care o simţim, dar ne uităm şi în jurul nostru, la colegii de liceu, de facultate şi încercăm ca versurile noastre să-i reprezinte pe ei, să se regăsească...
-Pe cînd din nou la Suceava?
-Raluca: Avînd în vedere că ne-am simţit foarte bine aici, am găsit oameni foarte de treabă, serioşi, o sonorizare excelentă, cred că vom reveni foarte curînd..., la invitaţia domnului Nelu Todireanu.

 

dot