prima pagina › 2005 › Zilele Sucevei au debutat ieri Ón prezenţa a mii de suceveni

Zilele Sucevei au debutat ieri în prezenţa a mii de suceveni

Ieri după amiază centrul Sucevei a fost practic blocat de miile de suceveni care au ţinut să participe la deschiderea oficială a Zilelor Sucevei
Începînd de ieri şi pînă mîine seară în municipiul Suceava vor avea loc diverse manifestări la care se aşteaptă o participare numeroasă
Mii de suceveni au răspuns "prezent" ieri după amiază la debutul festivităţilor prilejuite de "Zilele Sucevei", manifestare ce va ţine trei zile. Încă de la orele prînzului, esplanada Casei de Cultură Suceava a început să se aglomereze, fiecare aşteptînd cu nerăbdare ora 15.00, atunci cînd era programată deschiderea oficială a "Zilelor Sucevei". De altfel şi vremea a contribuit la "afluxul" de suceveni, timpul frumos scoţîndu-i pe aceştia din case. Practic, era o adevărată aventură să te încumeţi să traversezi centrul municipiului Suceava, iar despre un loc la masă la una din numeroasele terase amplasate în buricul tîrgului nici nu putea fi vorba. Cu o bere sau cu cîţiva mici în faţă, oamenii au petrecut cîteva ore frumoase, alături de prieteni şi cunoscuţi. Trebuie precizat faptul că alături de locuitorii municipiului Suceava, la manifestările de ieri au participat şi foarte mulţi oameni veniţi din alte zone şi care participaseră de dimineaţă la procesiunea de la Mănăstirea "Sf. Ioan cel Nou" din Suceava.
Cu toţii au petrecut pînă aseară tîrziu în centrul municipiului şi în celelalte două locaţii în care s-au desfăşurat de asemenea evenimente, fiind vorba despre platoul Cetăţii de Scaun şi cartierul Burdujeni.
Pe esplanada Casei de Cultură festivitatea a început la ora 15.00, cu momentul oficial al deschiderii Zilelor Sucevei 2005, urmînd apoi premierea olimpicilor suceveni. Distracţia a început în momentul în care pe scena amplasată în centrul municipiului şi-au făcut apariţia cei care urmau să susţină recitaluri, fiind vorba despre orchestra "Vicoveanca", Ansamblul "Ciprian Porumbescu" şi rapsodul sucevean Alexandru Recolciuc. Însă momentul cel mai aşteptat de suceveni a fost concertul extraordinar de muzică populară susţinut de Sofia Vicoveanca alături de Orchestra "Lăutarii" din Chişinău, condusă de maestrul Nicolae Botgros. De asemenea, tot ieri, începînd cu ora 15.00, un alt spectacol folcloric s-a desfăşurat la Muzeul Satului Bucovinean, acolo unde a avut loc Tîrgul Meşterilor Populari. Şi locuitorii cartierului Burdujeni au avut ieri posibilitatea de a participa la manifestările prilejuite de debutul Zilelor Sucevei, vizavi de Biserica "Sf. Andrei" desfăşurîndu-se un spectacol susţinut de grupuri folclorice din judeţ, fiind vorba despre Fanfara Etnicilor Ucraineni din Siret, Ansamblul "Phico Romano" Dolhasca, precum şi de soliştii Cristian Munteanu şi Florin Sumănaru. Tot ieri, de la ora 20.00, pe Terasa "Admiral-Cetate" au concertat două formaţii de top, fiind vorba despre Candy şi K1.

Zilele Sucevei vor continua astăzi şi mîine cu mai multe evenimente

Manifestările prilejuite cu ocazia Zilelor Sucevei continuă astăzi şi mîine cu mai multe evenimente. Astfel, astăzi de la ora 10.00 la Muzeul Satului Bucovinean va avea loc Tîrgul Meşterilor Populari, iar de la aceeaşi oră pe Esplanada Casei de Cultură va avea loc o testare gratuită a tensiunii arteriale şi a glicemiei celor dornici de a vedea cum stau cu sănătatea. De la ora 20.00, pe Esplanada Casei de Cultură vor avea loc o serie de concerte susţinute de Vama Veche, Spin, Zdob şi Zdub, totul culminînd cu un superb foc de artificii. Şi în Burdujeni, astăzi de la ora 14.00 va avea loc un spectacol folcloric, urmînd ca la Cetatea de Scaun, începînd cu ora 21.00 să fie proiectat filmul istoric "Ştefan cel Mare 1495". Manifestările dedicate Zilelor Sucevei se vor încheia mîine, cînd vor avea loc de asemenea mai multe manifestări.

Astfel,începînd cu ora 13.00 sucevenii sînt aşteptaţi din nou în faţa Casei Culturii, unde vor avea loc o serie de concerte de muzică, printre formaţiile prezente fiind "Rekord", "Pro Music", "On-X", "GHG" şi "Odyssey", iar ca solişti vor participa Mihai Cobziuc şi Alina Băbeanu. De la ora 17.00, pe stadionul Areni va avea loc o partidă de fotbal între echipa Administraţiei Publice Locale şi selecţionata campionatului municipal şi un meci între FC "Cetatea" Suceava şi echipa fostelor glorii ale fotbalului sucevean. Manifestări folclorice vor avea loc pe tot parcursul zilei de mîine atît în cartierul Burdujeni, cît şi pe platoul Cetăţii de Scaun. Seara de mîine se va încheia la Disco-Club "Shock", acolo unde de la ora 20.00 vor avea loc concerte susţinute de Double C., Cool Ice, MC ATTA, GHG şi Hara.