prima pagina › 2006 › Īn perioada 30 octombrie-5 noiembrie, la Suceava, va avea loc cea de-a VIII-a ediţie a "Săptămānii europene a tineretului"

În perioada 30 octombrie-5 noiembrie, la Suceava, va avea loc cea de-a VIII-a ediţie a "Săptămânii europene a tineretului"

Fundaţia "Ana" şi Asociaţia "Juventus", împreună cu Consiliul Local Suceava, Primăria Suceava şi Consiliul Judeţean Suceava, organizează în perioada 30 octombrie-5 noiembrie a.c., cea de-a VIII-a ediţie a "Săptămânii Europene a Tineretului". În acest an, organizatorii evenimentului au în plan continuarea proiectelor începute cu mai mult timp în urmă şi care au rămas nefinalizate, precum şi demararea a numeroase proiecte noi. Totodată, aceştia au declarat că doresc să dea oraşului Suceava o notă de oraş european, fapt pentru care vor avea ca invitaţi parteneri deveniţi deja consacraţi, din Ucraina, Republica Moldova, Polonia şi Germania, precum şi invitaţi de marcă de la Bucureşti. De asemenea, la manifestări au mai fost invitaţi cei de la Agenţia Naţională de Tineret (Marius Bulgaru), precum şi directorii de la Direcţiile de Tineret din Iaşi şi Sibiu. "Ne dorim ca şi pe viitor să aducem la Suceava ambasadori culturali, mai ales din zonele înfrăţite cu noi. În cadrul "săptămânii tineretului", noi dorim să implementăm mai multe direcţii de manifestare, de la instruirea tinerilor în legătură cu ceea ce înseamnă integrarea europeană, până la manifestări sportive şi concerte, organizate în mod civilizat". Programul manifestărilor "Săptămânii europene a tineretului 2006" se va deschide luni, 30 octombrie a.c. la ora 17.00, în sala 48 a Consiliului Judeţean Suceava, cu un seminar pe tema "Rolul tânărului în viaţa cetăţii", iar punctul culminant va fi atins vineri, 3 noiembrie, când este programat un concert de muzică rock, în cadrul căruia va evolua formaţia "Atac de Cord" din Ucraina. (Adrian COTRUŢĂ)