prima pagina › 2006 › Elevii suceveni luptă pentru Europa

Elevii suceveni luptă pentru Europa

Concursul pe echipe se adresează tinerilor liceeni, iar premiile sunt deosebit de atractive La mijlocul săptămânii (miercuri după-amiază) a fost lansat oficial, şi pe raza judeţului Suceava, proiectul Delegaţiei Comisiei Europene în România “Europa la liceu". Ajunsă la cea de-a III-a ediţie, manifestarea se bucură an de an de o atractivitate tot mai mare, mai ales că nici premiile pentru cei mai buni nu sunt de ocolit. Acţiunea a fost organizată de Fundaţia “Ana", care este şi singurul consultant pe judeţ al proiectului, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava. Organizatorii au ales ca punct de start Colegiul Naţional “Petru Rareş" din municipiul reşedinţă de judeţ. În ansamblu, proiectul se bazează pe un parteneriat cu organizaţii de tineret din toată ţara, care vor organiza sesiuni de pregătire în licee.

Conform organizatorilor, în ediţiile anterioare s-au desfăşurat în toată ţara peste 700 de sesiuni de training, la care au participat mai mult de 16.000 de elevi. “Obiectivul acestui program este expunerea la informaţia europeană a unui număr cât mai mare de tineri, printr-o competiţie ce va stimula munca în echipă şi le va recompensa creativitatea" ne-a declarat dl Nelu Todi-reanu, preşedintele Fundaţiei ANA . În acest an, tema con-cursului este “Europa. Filmat în România". Astfel, liceenii sunt invitaţi la un exerciţiu de comunicare vizuală prin care trebuie să surprindă pe film Europa de lângă ei. Pentru rezultate cât mai bune, elevii vor beneficia şi de sesiuni de pregătire sau se pot înscrie în concurs şi obţine materiale informative de pe site-urile www.fundatia-ana.ro si www.europa-la-liceu.ro. Cele mai interesante proiecte vor fi premiate în luna mai în Bucureşti, premiul I constând în câte un I-pod pentru fiecare membru al echipei învin-gătoare.