prima pagina › 2006 › Europa la liceu
Europa la liceu
Azi a fost lansat oficial proiectul Delegatiei Comisiei Europene in Romania âEuropa la liceuâ ajuns la editia a III a. Actiunea a fost organizata de Fundatia âAnaâ, care este singurul consultantul pe judetul Suceava al acestui proiect, in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean Suceava la Colegiul National âPetru Rares â Suceava.
Programul se adreseaza direct liceenilor, intr-o competitie ce va stimula munca in echipa si le va recompense creativitatea. In acest an tema concursului este â Europa. Filmat in Romaniaâ. Liceenii sunt invitati la un exercitiu de comunicare vizuala prin care trebuie sa surprinda pe film Europa de langa ei.
Proiectul se bazeaza pe un parteneriat cu organizatii de tineret din toata tara, care vor organiza sesiuni de pregatire in licee. Aceste sesiuni includ:
âş informatii despre Europa,
âşnotiuni de project management,
âş informatii generale despre ce inseamna realizarea unui film si scrierea unui synopsis.
Patru pasi despre madalitatea de participare
1. Intra pe www.europa-la-liceu.ro, sectiunea Biblioteca si afla cum sa-ti planifici si sa-ti dezvolti proiectul. Plus cateva notiuni despre cum sa faci un film.
2. Daca vezi la tine in liceu anuntul ca se face o intalnire pentru âEuropa la liceuâ, du-te. Acolo vor fi consultantii nostri, si poti afla de la ei cum sa-ti pregatesti proiectul. Daca nu ajungi, lista cu consultanti e disponibila in sectiunea Consultanti. Ii poti contacta oricand.
3. Fa-ti echipa. Doi colegi sunt de-ajuns, dar daca se implica mai multi, nu suntem impotriva. Gasiti impreuna o idee si, daca informatia de pe site nu vi se pare suficienta, dati un click si pe www.15-25.ro.
4. Completeaza fisa de inscriere din sectiunea INSCRIE-ti proiectul.
Elevii care nu beneficiaza direct de sesiunile de pregatire pot obtine materiale informative de pe site-ul www.fundatia-ana.ro si www.europa-la-liceu.ro si pot solicita indrumare la adresa de mail office@fundatia-ana.ro
In editiile anterioare s-au desfasurat in toata tara peste 700 de sesiuni de training la care au participat mai mult de 16 000 de elevi. 4500 dintre ei s-au inscris in concurs cu 894 de proiecte, interesante si foarte creative. Obiectivul acestui program este expunerea la informatia europeana a unui numar cat mai mare de elevi de liceu. Nu este semnificativ numarul de proiecte primate, ci cat de multi elevi vor fi stimulate sa dezbata temele legate de aderarea Romaniei, in calitate de viitori cetateni ai Uniunii Europene.Cele mai interesante proiecte vor fi premiate in luna mai intr-o gala la hotelul Mariot in Bucuresti.Premiul I consta in cate un I-pod pentru fiecare membru am echipei.