prima pagina › 2006 › Fotbal şi baschet la Săptămβna Europeană a Tineretului

Fotbal şi baschet la Săptămâna Europeană a Tineretului

De ieri dimineaţă s-a dat startul în competiţiile sportive organizate cu prilejul celei de-a opta ediţii a Săptămânii Europene a Tineretului. Ca la fiecare ediţie, concursurile sportive au angrenat atât în teren, cât şi în tribune sute de tineri dornici de mişcare, competiţie, dar şi distracţie. Începând cu orele 9.00, pe cele două terenuri de la Liceul cu Program Sportiv Suceava s-a desfăşurat cupa "Săptămânii Europeane a Tineretului" la fotbal, în care au fost angrenaţi activ peste 120 de tineri ce au reprezentat 11 licee din municipiul Suceava. După mai multe ore de meciuri spectaculoase în care tinerii fotbalişti s-au străduit să-şi demonstreze calităţile, făcând spectacol spre deliciul susţinătorilor din tribune, echipa Colegiului Naţional "Mihai Eminescu" a reuşit să câştige, cu scorul de 3 – 0, finala disputată în compania celor de la Colegiul Economic "Dimitrie Cantemir". Lupta pentru al treilea loc de pe podium a fost câştigată de echipa Grupul Şcolar "Samuil Isopescul", după un 2 – 0 în compania celor de la Grupul Şcolar Nr. 1. În acelaşi timp cu fotbalul, sala de sport a Colegiului Naţional "Petru Rareş" a fost arhiplină la competiţia de baschet, acolo unde nouă echipe ale liceelor, trei la fete şi şase la băieţi s-au înfruntat pentru trofeele puse în joc de Direcţia pentru Sport a Judeţului Suceava. La fete, echipa Colegiului Tehnic Alimentar, pregătită de profesoara Maria Reuţ a reuşit să-şi adjudece trofeul după două victorii, 8 – 2 cu Colegiul Naţional "Ştefan cel Mare" şi 20 – 19, cu gazdele de la Colegiul Naţional "Petru Rareş", formaţie ce a terminat pe locul doi, după ce a învins destul de greu echipa de la "Ştefan cel Mare", scor 18 – 16. La băieţi, câştig de cauză au avut cei de la Colegiul Naţional "Petru Rareş", urmaţi în clasamentul final de Colegiului Tehnic Alimentar şi Grupul Şcolar Nr. 1.