prima pagina › 2007 › "Noaptea cea mai lungă" cu formaţia "Hara"

"Noaptea cea mai lungă" cu formaţia "Hara"

"Noaptea cea mai lungă - Confluenţa artelor", manifestare programată pentru data de 22 decembrie, a ajuns Ūn acest an la cea de-a V-a ediţie. Organizată sub egida Consiliului Judeţean de către Complexul Muzeal Bucovina (CMB) Ūmpreună cu Primăria Municipiului Suceava, Fundaţia "Ana" şi Asociaţia de tineret "Juventus", manifestarea, care marchează momentul astronomic al solstiţiului de iarnă, Ūşi propune să focalizeze atenţia asupra instituţiei muzeale sucevene.
Atracţia garantată a acestei ediţii va fi prezenţa la Suceava a formaţiei "Hara", care va susţine un concert de colinde.

"Lumină pentru libertate"

Aşa cum a spus ieri, Ūn cadrul unei conferinţe de presă, directorul general al CMB Suceava, Constantin-Emil Ursu, programul acestei manifestări, care a debutat iniţial ca o şezătoare culturală, un dialog voluntar care să-i antreneze participativ pe toţi cei care dau spirit cetăţii, activităţile vor Ūncepe la ora 17:25, Ūn foaierul Muzeului de Istorie, cu un spectacol de muzică folk.

Acestuia Ūi va urma, la ora 18:00, o deplasare a participanţilor Ūn Piaţa Drapelelor, pe un traseu marcat cu lumĒnări aprinse, Ūn care va fi realizată pe paviment o cruce luminoasă din lumĒnări Ūnchinată eroilor revoluţiei din decembrie 1989.
Momentul, intitulat "Lumină pentru libertate", va fi repetat pĒnă pe data de 25 decembrie prin aprinderea, Ūn fiecare seară, a lumĒnărilor care alcătuiesc crucea.

"Noaptea cea mai lungă" va continua la ora 18:45, cu un medalion dedicat cant-autorului Cornel Angelescu, o voce importantă a muzicii folk sucevene.

ŽntrucĒt ŪncepĒnd de luni, 10 decembrie, biletele unei tombole (bilete care vor fi distribuite gratuit prin şcoli, sau odată cu punerea Ūn vĒnzare a cotidienelor sucevene) se vor depune Ūntr-o urnă din holul muzeului, va avea loc extragerea unui cĒştigător, iar premiul va consta Ūn colindarea acestuia, Ūn acea seară, la domiciliu, de către membrii formaţiei "Hara".
Participanţii la tombolă trebuie să-şi scrie citeţ pe bilet numele, adresa şi numărul de telefon pentru a putea fi contactaţi după extragere.

ŽncepĒnd cu ora 22:00, după ce se va Ūntoarce de la colind, formaţia "Hara" va susţine un concert de colinde lĒngă bradul Ūmpodobit din foaierul muzeului.

"Noaptea cea mai lungă" va continua cu momente inedite la care sunt invitaţi să-şi dea concursul participanţii la manifestare.