suceava


prima pagina › 2007 › "Noaptea cea mai lungă" cu formaţia "Hara"

 

 

 

"Noaptea cea mai lungă" cu formaţia "Hara"


Stiri

"Noaptea cea mai lungă - Confluenţa artelor", manifestare programată pentru data de 22 decembrie, a ajuns în acest an la cea de-a V-a ediţie. Organizată sub egida Consiliului Judeţean de către Complexul Muzeal Bucovina (CMB) împreună cu Primăria Municipiului Suceava, Fundaţia "Ana" şi Asociaţia de tineret "Juventus", manifestarea, care marchează momentul astronomic al solstiţiului de iarnă, îşi propune să focalizeze atenţia asupra instituţiei muzeale sucevene.
Atracţia garantată a acestei ediţii va fi prezenţa la Suceava a formaţiei "Hara", care va susţine un concert de colinde.

"Lumină pentru libertate"

Aşa cum a spus ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, directorul general al CMB Suceava, Constantin-Emil Ursu, programul acestei manifestări, care a debutat iniţial ca o şezătoare culturală, un dialog voluntar care să-i antreneze participativ pe toţi cei care dau spirit cetăţii, activităţile vor începe la ora 17:25, în foaierul Muzeului de Istorie, cu un spectacol de muzică folk.

Acestuia îi va urma, la ora 18:00, o deplasare a participanţilor în Piaţa Drapelelor, pe un traseu marcat cu lumânări aprinse, în care va fi realizată pe paviment o cruce luminoasă din lumânări închinată eroilor revoluţiei din decembrie 1989.
Momentul, intitulat "Lumină pentru libertate", va fi repetat până pe data de 25 decembrie prin aprinderea, în fiecare seară, a lumânărilor care alcătuiesc crucea.

"Noaptea cea mai lungă" va continua la ora 18:45, cu un medalion dedicat cant-autorului Cornel Angelescu, o voce importantă a muzicii folk sucevene.

Întrucât începând de luni, 10 decembrie, biletele unei tombole (bilete care vor fi distribuite gratuit prin şcoli, sau odată cu punerea în vânzare a cotidienelor sucevene) se vor depune într-o urnă din holul muzeului, va avea loc extragerea unui câştigător, iar premiul va consta în colindarea acestuia, în acea seară, la domiciliu, de către membrii formaţiei "Hara".
Participanţii la tombolă trebuie să-şi scrie citeţ pe bilet numele, adresa şi numărul de telefon pentru a putea fi contactaţi după extragere.

Începând cu ora 22:00, după ce se va întoarce de la colind, formaţia "Hara" va susţine un concert de colinde lângă bradul împodobit din foaierul muzeului.

"Noaptea cea mai lungă" va continua cu momente inedite la care sunt invitaţi să-şi dea concursul participanţii la manifestare.

 

dot