prima pagina › 2007 › Ro-mania şi DOr au făcut Burdujeniul să răsune pe ritmuri etno

Ro-mania şi DOr au făcut Burdujeniul să răsune pe ritmuri etno

Mii de suceveni au cântat şi dansat ore în şir în compania interpreţilor de muzică populară şi a celor două trupe etno care le-au "pus jar sub tălpi" şi le-au picurat în suflet versuri de dor, culese din folclor

Cel mai mare cartier al Sucevei a dansat ieri pe ritmuri etno, iar versuri din folclorul popular au răsunat mult timp în urechile miilor de persoane adunate luni seară pe platoul din faţa Pieţei Burdujeni, pentru a participa la ultimele manifestări dedicate special lor, cu ocazia Zilelor Sucevei.
Cea de-a doua seară de distracţie pentru burdujeneni nu a fost deloc mai prejos decât prima, organizatorii întrecându-se în a aduce trupe cât mai bune şi cu priză la public.
Pentru început, de la ora 16.00, pe scenă şi-au făcut apariţia interpreţi de muzică populară din judeţul Suceava, precum şi talentaţii membri ai Ansamblului "Ciprian Porumbescu", care au încântat publicul cu frumoase melodii populare.
De la concert nu a lipsit nici muzica uşoară, în interpretarea grupurilor Intensiv, I-Dentik şi Cool Ice, precum şi a interpretului Cristian Munteanu, care a precedat apariţia primilor invitaţi speciali, cele două blonde de la DOr.
Tinerele cântăreţe de muzică etno s-au făcut imediat plăcute publicului, prin melodiile lor cu puternice influenţe din folclorul naţional, încât, în scurt timp, cei mai tineri dintre participanţi erau vrăjiţi deja de vocea lor, dar şi de farmecele lor.
În vreme ce soarele îşi proiecta ultimele raze în părul lor bălai, sute de braţe se agitau în aer, în ritmul melodiilor etno, în vreme ce o parte din spectatori şi-au împreunat mâinile într-o horă jucată cu foc în faţa scenei.
Imediat după plecarea de pe scenă, tinerele interprete au fost asaltate de zeci de admiratori, dornici să obţină de la ele un zâmbet şi o semnătură, pe carneţele special aduse de acasă ori pe eşarfele galbene, inscripţionate cu "Zilele Sucevei", distribuite gratuit de către Primărie.
Dacă în prima seară de concerte, pe scena modernă din Burdujeni a urcat şi o trupă participantă la Eurovision, Desperado, miile de suceveni prezenţi şi luni seară la spectacolul oferit de Primăria Suceava şi organizat de Asociaţia Juventus şi Fundaţia Ana, au avut parte de încă o prezenţă notabilă pe piaţa muzicală din România formaţia Ro-mania, care de asemenea a participat anul acesta la Eurovision.
Cei trei flăcăi care au aprins sufletul multor fete au fost primiţi cu ţipete de bucurie de tinerii prezenţi la spectacol, care timp de aproape o oră au cântat alături de ei melodii celebre de ani şi ani de zile, dar şi pe cele mai recent lansate. Picioarele spectatorilor loveau pământul în ritmul alert, de kazacioc al refrenului "Pam-pam, pamparam, pamparam", glasurile lor se uneau cântând refrenul altei melodii "Lasă-mă să beau/ să beau până mor/ Inima mea plânge/ Plină mi-e de dor!".
Flăcăii de la Ro-mania au dansat şi au cântat cu foc, de a răsunat întreg cartierul în ritmuri etno, în vreme ce picioarele lor băteau cu putere în podeaua scenei, cu mişcări împrumutate din dansul ritmat al căluşarilor.
Aprinşi de dans şi de reacţia publicului, doi dintre interpreţi i-au făcut vânt de pe scenă" celui de al treilea, direct în braţele admiratorilor, majoritatea de gen feminin, care pur şi simplu l-au acoperit cu trupurile lor, de nu i se mai vedea nici măcar cămaşa roşie pe care o purta. Scos din braţele fetelor de jandarmi, cântăreţul de la Ro-mania s-a întors pe scenă, unde, împreună cu colegii săi, a trebuit să revină de încă două ori, la cererea publicului.
Distracţia s-a terminat după lăsarea întunericului, deşi mulţi din cei prezenţi ar mai fi dorit să continue, chiar de spectacolul venea după o zi normală de muncă.