suceava


prima pagina › 2007 › Biliard ÃŪn scop umanitar

 

 

 

Biliard Ūn scop umanitar


Ziariştii suceveni s-au Ūntrecut la biliard, Ūn cadrul unei acţiuni gĒndite special pentru a Ūndeplini visul unei tinere studente să ajungă Ūn Italia, acolo unde cĒştigase o bursă pentru studierea leucemiei şi găsirii unor noi metode de tratament a acestei boli

O tĒnără din municipiul Suceava, studentă Ūn anul V la Facultatea de Medicină din Cluj, cĒştigătoarea unei burse Ūn Italia pentru studierea leucemiei şi găsirii unor noi metode de tratament a acestei boli, a fost marea premiantă a Cupei Presei la biliard, manifestare organizată la sfĒrşitul săptămĒnii trecute, la „Club V” din municipiul Suceava.
aSĒmbătă seară, reprezentanţi ai ziarelor sucevene, ai posturilor locale de radio şi televiziune, precum şi invitaţii acestora s-au adunat Ūn „Club V”, acolo unde urma să se desfăşoare prima ediţie a Cupei Presei la biliard.
La acţiunea de sĒmbătă, organizatorii au adus şi trei nume grele din rĒndul caricaturiştilor suceveni, Mihai PŪnzariu –Pim, Ovidiu Bortă –Boa şi Sorin Ursan –Delaclit, care aveau misiunea de a realiza portrete tuturor celor prezenţi. Pentru 5 lei, fiecare dintre ziarişti sau invitaţi putea să fie „creionat” de cei trei caricaturişti, banii fiind strĒnşi pentru a o ajuta pe Mihaela Maxim, studenta care cĒştigase bursa Ūn Italia şi care avea neapărat nevoie de un sprijin financiar pentru a putea ajunge Ūn Peninsulă. RĒnd pe rĒnd, mai toţi cei prezenţi s-au Ūngrămădit să fie desenaţi Ūn fel şi chip şi să o ajute Ūn acest fel ca Mihaela să-şi Ūndeplinească visul.
Fundaţia Ana, unul dintre organizatori, a făcut primul pas şi a donat pentru tĒnăra suceveancă suma de 500 de lei, alăturĒndu-se astfel subprefectului Alexandru Băişanu, care, deşi nu a putut ajunge la manifestare, a contribuit pentru cauza Mihaelei cu suma de 100 de euro. La fel a făcut şi o parte dintre cĒştigătorii de la biliard, ziariştii donĒnd premiile Ūn bani puse la bătaie pentru această competiţie. Žn total, cu tot cu banii scoşi din portretele realizate de caricaturişti, la Mihaela Maxim au ajuns Ūn jur de 1.500 de lei.
„Cazul Mihaelei va fi preluat de Fundaţia Ana (n.r.- fundaţie suceveană care Ūn ultimii ani a făcut donaţii Ūn bani şi bunuri Ūn jur de trei miliarde de lei vechi) şi reprezintă un prim pas pe drumul pornit de presa suceveană, mĒnă Ūn mĒnă cu societatea civilă, Ūn oferirea unui sprijin celor cu care trebuie sa ne mĒndrim Ūntr-o ţară care e cunoscută mai mult prin handicapaţi, copii orfani , boschetari, hoţi....”, mărturiseşte Cornel Grosar, preşedintele Asociaţiei Juventus, unul dintre organizatorii evenimentului de sĒmbătă seară, alături de Fundaţia Ana, Direcţia pentru Sport a judeţului Suceava şi gazdele acţiunii, administratorii „Clubului V”. Totodată, trebuie apreciată şi contribuţia sponsorilor la acest eveniment (Asico Trans, Coca Cola, Club V, Modriano, Ecuator).
Žn ceea ce priveşte competiţia Ūn sine (ale cărei rezultate sunt mai puţin importante), Cupa Presei la biliard s-a desfăşurat pe mai multe categorii (ziarişti şi invitaţi –femei şi bărbaţi), fiind considerată de toţi participanţii o manifestare reuşită.

 

dot