suceava


prima pagina › 2007 › Biliard în scop umanitar

 

 

 

Biliard în scop umanitar


Ziariştii suceveni s-au întrecut la biliard, în cadrul unei acţiuni gândite special pentru a îndeplini visul unei tinere studente să ajungă în Italia, acolo unde câştigase o bursă pentru studierea leucemiei şi găsirii unor noi metode de tratament a acestei boli

O tânără din municipiul Suceava, studentă în anul V la Facultatea de Medicină din Cluj, câştigătoarea unei burse în Italia pentru studierea leucemiei şi găsirii unor noi metode de tratament a acestei boli, a fost marea premiantă a Cupei Presei la biliard, manifestare organizată la sfârşitul săptămânii trecute, la "Club V" din municipiul Suceava.
aSâmbătă seară, reprezentanţi ai ziarelor sucevene, ai posturilor locale de radio şi televiziune, precum şi invitaţii acestora s-au adunat în "Club V", acolo unde urma să se desfăşoare prima ediţie a Cupei Presei la biliard.
La acţiunea de sâmbătă, organizatorii au adus şi trei nume grele din rândul caricaturiştilor suceveni, Mihai Pînzariu –Pim, Ovidiu Bortă –Boa şi Sorin Ursan –Delaclit, care aveau misiunea de a realiza portrete tuturor celor prezenţi. Pentru 5 lei, fiecare dintre ziarişti sau invitaţi putea să fie "creionat" de cei trei caricaturişti, banii fiind strânşi pentru a o ajuta pe Mihaela Maxim, studenta care câştigase bursa în Italia şi care avea neapărat nevoie de un sprijin financiar pentru a putea ajunge în Peninsulă. Rând pe rând, mai toţi cei prezenţi s-au îngrămădit să fie desenaţi în fel şi chip şi să o ajute în acest fel ca Mihaela să-şi îndeplinească visul.
Fundaţia Ana, unul dintre organizatori, a făcut primul pas şi a donat pentru tânăra suceveancă suma de 500 de lei, alăturându-se astfel subprefectului Alexandru Băişanu, care, deşi nu a putut ajunge la manifestare, a contribuit pentru cauza Mihaelei cu suma de 100 de euro. La fel a făcut şi o parte dintre câştigătorii de la biliard, ziariştii donând premiile în bani puse la bătaie pentru această competiţie. În total, cu tot cu banii scoşi din portretele realizate de caricaturişti, la Mihaela Maxim au ajuns în jur de 1.500 de lei.
"Cazul Mihaelei va fi preluat de Fundaţia Ana (n.r.- fundaţie suceveană care în ultimii ani a făcut donaţii în bani şi bunuri în jur de trei miliarde de lei vechi) şi reprezintă un prim pas pe drumul pornit de presa suceveană, mână în mână cu societatea civilă, în oferirea unui sprijin celor cu care trebuie sa ne mândrim într-o ţară care e cunoscută mai mult prin handicapaţi, copii orfani , boschetari, hoţi....", mărturiseşte Cornel Grosar, preşedintele Asociaţiei Juventus, unul dintre organizatorii evenimentului de sâmbătă seară, alături de Fundaţia Ana, Direcţia pentru Sport a judeţului Suceava şi gazdele acţiunii, administratorii "Clubului V". Totodată, trebuie apreciată şi contribuţia sponsorilor la acest eveniment (Asico Trans, Coca Cola, Club V, Modriano, Ecuator).
În ceea ce priveşte competiţia în sine (ale cărei rezultate sunt mai puţin importante), Cupa Presei la biliard s-a desfăşurat pe mai multe categorii (ziarişti şi invitaţi –femei şi bărbaţi), fiind considerată de toţi participanţii o manifestare reuşită.

 

dot