prima pagina › 2007 › Cupa presei la pescuit

Cupa presei la pescuit

Câteva zeci de jurnalişti suceveni s-au adunat, sâmbătă după amiază, pe malul lacului administrat de SC PESCOLIV SRL Fălticeni, pentru a participa la o competiţie atractivă, prima ediţie a "Cupei presei la pescuit".
Ajunşi la locul faptei aproape de ora 17.00, fiecare competitor a încercat să prindă locul cel mai bun de pescuit, undiţa cea mai performantă şi să-şi arunce "momeala" cât mai adânc pentru a fi pe placul crapilor cei mari. Concursul de la Fălticeni promitea un mare recital la crap, doar că jurnaliştilor le cam lipsea antrenamentul pe lac. Organizatorii (SC PESCOLIV SRL, Fundaţia Ana, Direcţia pentru Sport a judeţului Suceava, Asociaţia Juventus şi sponsorul competiţiei - Liceul Particular Nr. 1 Suceava) nu a impus un anume regulament, considerând că pista de concurs este un loc de întâlnire pentru "rivalii" din timpul săptămânii (de jurnalişti e vorba!), dar şi un loc care aduce bună dispoziţie, mai ales pentru cei mai puţin familiarizaţi cu apele tulburi. Fără îndoială, cea mai în formă "pescăriţă" a fost Oana Şlemco, de la cotidianul "Crai Nou", care, după cum se spune, a avut parte de "norocul începătorului", şi a prins o ştiucă măricică.
Fiecare participant a fost mulţumit că a răspuns invitaţiei de a fi prezent la acest concurs, mai ales că partea cea mai frumoasă a constat într-o masă copioasă de unde nu au lipsit borşul de peşte, peşte în saramură, peşte la grătar cu mujdei de usturoi, sau - pentru cei "certaţi" cu peştele - copănele la grătar.