prima pagina › 2007 › Două actrițe și o sută de posibili actori

Două actriţe şi o sută de posibili actori

Peste 100 de tineri, elevi ai mai multor unităţi şcolare sucevene, au participat, timp de două zile, la ateliere de teatru desfăşurate în cadrul Clubului “T(eatru)", sub îndrumarea actriţelor Gabriela Ioniţă şi Ligia Toniţa, coordonatoare de activităţi culturale la Fundaţiile "Parada" şi " Arhetip Cultural" din Bucureşti. Acţiunea a fost organizată cu prilejul “Săptămânii europene a tineretului".
Exerciţiile de dicţie, repovestire, încadrarea mişcării pe text au urmărit dezvoltarea capacităţii de comunicare, a lucrului în echipă, a abilităţilor specifice. Implicarea totală şi entuziastă a participanţilor a dovedit încă o dată că tinerii suceveni sunt dornici de activităţi culturale, care să-i pregătească, atât pentru o eventuală carieră artistică, dar mai ales pentru viaţă.
Inepuizabila Gabriela Ioniţă s-a declarat entuziasmată de modul în care au evoluat tinerii suceveni, promiţând revenirea în Suceava cu spectacole proprii, dar şi cu alte ateliere de teatru.
Club "T" a luat fiinţă după Festivalul de Teatru "Bucovina" în aprilie 2007, reunind atât participanţii la festival, cât şi cei care doresc să ia contact cu elementele specifice pregătirii actoriceşti, foarte utile şi în afara scenei. Clubul "T" îşi propune să ridice nivelul de exprimare artistică al participanţilor la Festivalul de Teatru "Bucovina", cât şi crearea unui nucleu de tineri care să promoveze proiecte menite să îmbunătăţească oferta culturală suceveană.. Manifestarea se desfăşoară în cadrul "Saptămânii Europene a Tineretului" ediţia a IX-a organizată de Fundaţia "Ana" şi Asociaţia "Juventus" fiind sprijinită de Consiliul Judeţean, Consiliul Local, Primăria Suceava, Inspectoratul Şcolar, Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Direcţia pentru Sport