prima pagina › 2007 › Douã actriþe ºi o sutã de posibili actori

Dou actriţe şi o sut de posibili actori

Peste 100 de tineri, elevi ai mai multor unitţi şcolare sucevene, au participat, timp de dou zile, la ateliere de teatru desfşurate n cadrul Clubului âT(eatru)â, sub ndrumarea actriţelor Gabriela Ioniţ şi Ligia Toniţa, coordonatoare de activitţi culturale la Fundaţiile âParadaâ şi â Arhetip Culturalâ din Bucureşti. Acţiunea a fost organizat cu prilejul âSptmnii europene a tineretuluiâ.
Exerciţiile de dicţie, repovestire, ncadrarea mişcrii pe text au urmrit dezvoltarea capacitţii de comunicare, a lucrului n echip, a abilitţilor specifice. Implicarea total şi entuziast a participanţilor a dovedit nc o dat c tinerii suceveni sunt dornici de activitţi culturale, care s-i pregteasc, att pentru o eventual carier artistic, dar mai ales pentru viaţ.
Inepuizabila Gabriela Ioniţ s-a declarat entuziasmat de modul n care au evoluat tinerii suceveni, promiţnd revenirea n Suceava cu spectacole proprii, dar şi cu alte ateliere de teatru.
Club âTâ a luat fiinţ dup Festivalul de Teatru âBucovinaâ n aprilie 2007, reunind att participanţii la festival, ct şi cei care doresc s ia contact cu elementele specifice pregtirii actoriceşti, foarte utile şi n afara scenei. Clubul âTâ şi propune s ridice nivelul de exprimare artistic al participanţilor la Festivalul de Teatru âBucovinaâ, ct şi crearea unui nucleu de tineri care s promoveze proiecte menite s mbuntţeasc oferta cultural sucevean.. Manifestarea se desfşoar n cadrul âSaptmnii Europene a Tineretuluiâ ediţia a IX-a organizat de Fundaţia âAnaâ şi Asociaţia âJuventusâ fiind sprijinit de Consiliul Judeţean, Consiliul Local, Primria Suceava, Inspectoratul Şcolar, Direcţia Judeţean pentru Tineret şi Direcţia pentru Sport