suceava


prima pagina › 2007 › Moş Crăciun, la deschiderea primului Orăşel al Copiilor

 

 

 

Moş Crăciun, la deschiderea primului Orăşel al Copiilor


Stiri

Sania lui Moş Crăciun s-a oprit ieri seară, la ora 18.00, Ūn parcul Areni, unde a fost inaugurat primul Orăşel al Copiilor.

Sute de copii, Ūnsoţiţi de părinţi sau bunici, nu au lipsit de la ŪntĒlnirea cu Moşul, care a venit Ūncărcat de cadouri.

La deschiderea Orăşelului au fost prezenţi şi reprezentanţii administraţiei locale, atĒt consilierii locali, cĒt şi conducerea Primăriei Suceava, care, pătrunşi de spiritul sărbătorilor, au colindat alături de copiii ce s-au perindat pe scenă.

Venirea lui Moş Crăciun a fost anunţată de un grup de Crăciuniţe – fetele alese pentru a-i reprezenta pe cei din şcoli şi licee Ūn Consiliul Local al Tinerilor.

De cum a ajuns, Moşul a Ūnceput să Ūmpartă cu cadouri Ūn stĒnga şi Ūn dreapta, mai ales copiilor care au venit să colinde pe scenă, iar viceprimarul Angela Zarojanu şi consilierii locali Monica Săndulescu s-au transformat Ūn ajutoarele lui Moş Crăciun, oferindu-le cadouri copiilor mai mici, care nu au avut curajul să vină să cĒnte.

Žn schimb, primarul Ion Lungu i-a colindat pe sucevenii prezenţi la inaugurarea orăşelului, cu un colind vechi, din Bucovina.

Cinci zile de sărbătoare pentru copii

Tot primarul Sucevei a anunţat şi programul inaugurării celorlalte Orăşele ale copiilor, marţi seara, fiind rĒndul celui din Obcini, de lĒngă Şc. Nr. 9 „Ion Creangă”, miercuri a celui din George Enescu, de lĒngă Liceul “Spiru Haret”, joi – a Orăşelului din Burdujeni, de lĒngă biserica Sf. Andrei, iar vineri, a celui din Iţcani, de lĒngă Gară. Cu excepţia Orăşelului din Iţcani, care va fi inaugurat la ora 12.00, toate orăşelele se vor deschide de la ora 17.00.
După cum a subliniat şi Cornel Grosar, prezentatorul spectacolelor organizate pentru inaugurarea Orăşelelor Copiilor, anul acesta vor fi oferite cele mai multe cadouri din ultimii şase ani – 10.000 de cadouri, graţie implicării municipalităţii sucevene şi a organizaţiilor non-profit Fundaţia Ana şi Asociaţia Juventus.

 

dot