prima pagina › 2007 › Peste 50 de copii au primit daruri din partea „Monitorului de Suceava” si Fundatia Ana

Peste 50 de copii au primit daruri din partea "Monitorului de Suceava" si Fundatia Ana

• De ziua lor, aceşti copilaşi s-au bucurat de pachete cu dulciuri şi rechizite şcolare

• Mulţi dintre ei fac parte din familii numeroase, cu mari datorii la întreţinere, şi care nici nu se aşteptau ca cineva să le ofere un dar de 1 Iunie

Peste 50 de copii care provin din familii nevoiaşe au primit, ieri, de 1 Iunie, cadouri din partea Monitorului de Suceava şi Fundaţiei Ana. Pachetele erau pline cu dulciuri oferite de S.C. "Nicola SEB" SRL Adâncata, şi rechizite, din partea "Alexandria Librării". La acţiunea de 1 Iunie a participat şi Betty Ice, care a oferit fiecărui copil vizitat de echipa Monitorului câte un talon gratuit ca care pot servi o îngheţată, în intervalul 1-10 iunie, în centrul municipiului Suceava. Bucuria echipei care a dus pachetele la domiciliul fiecărui copil a fost cu atât mai mare cu cât ei nu se aşteptau la vizita noastră. Provenind din familii mai sărace, nici nu sperau ca cineva să le ofere un cadou de 1 Iunie. Am întâlnit câţiva copii, în cartierul Burdujeni, care locuiau în condiţii greu de imaginat. Într-o garsonieră de 11 metri pătraţi locuiau trei copii împreună cu părinţii. Singurul venit era alocaţia copiilor şi ajutorul social de la Primărie. Tatăl şi doi dintre copii sufereau de astm, boală provocată, în principal, de igrasia din camera foarte mică şi neaerisită în care îşi petrec viaţa. Cu câteva etaje mai sus, dar în acelaşi bloc, am întâlnit o altă familie formată din mamă şi cinci copii, (mama separându-se de tatăl copiilor din cauza violenţelor repetate). Cel mai mic dintre fraţi are 1,7 ani, iar cel mai mare 14 ani. Împreună cu mama lor se chinuiesc să supravieţuiască din alocaţii.
O altă mamă cu 11 copii ni s-a plâns că are 32 de milioane la asociaţie, şi face faţă din ce în ce mai greu situaţiei. O parte dintre copii erau acasă, şi au primit cu mare bucurie darurile oferite de Monitorul de Suceava împreună cu Fundaţia Ana. Pentru ceilalţi fraţi care se aflau la cursuri (la şcoală), în timpul vizitei noastre, am lăsat pachete familiei.