prima pagina › 2007 › Prima ediţie a Festivalului de Teatru “Bucovina” şi-a desemnat câştigătorii

Prima ediţie a Festivalului de Teatru “Bucovina" şi-a desemnat câştigătorii

Prima ediţie a Festivalului de Teatru "Bucovina" şi-a desemnat câştigătorii. Cei mai buni concurenţi înscrişi în concurs, pentru proba de interpretare individuală, s-au dovedit a fi Alexandru Teodoriuc şi Andrei Merchea, care au primit câte un premiu de 250 de lei, oferite de Fundaţia "Pro Humanitas". Tot la secţiunea de interpretare individuală, feminin, premiantă a fost Ioana Bejenariu, care a primit un premiu de 250 de lei, oferit de viceprimarul municipiului Suceava, Angela Zarojanu. La secţiunea pantomimă, juriul a desemnat drept câştigător Grupul Ergo, căruia i s-au oferit drept premiu 500 de lei. Un alt premiu de 500 de lei, oferit pentru secţiunea de teatru, a fost împărţit între trupele Cokin şi Moonshrill, desemnate ca fiind cele mai bune la această secţiune. Marele premiu al Festivalului de Teatru "Bucovina", premiul "Octavian Cotescu", în valoare de 1200 de lei, oferit de către actorul Stelian Nistor, a fost câştigat de trupa "The Knockers". La prima ediţie a festivalului de Teatru "Bucovina" au participat 8 trupe pentru secţiunea pantomimă, 9 trupe la secţiunea teatru şi 12 concurenţi la secţiunea de interpretare individuală. Preşedintele juriului a fost actorul Stelian Nistor, iar vicepreşedintele juriului a fost Stelian Puiu, regizor şi lector universitar al Universităţii de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale" din Bucureşti. Tot din juriu au mai făcut parte primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, viceprimarul Angela Zarojanu, reprezentanţi ai Consiliului local Suceava şi mass-media sucevene. În încheierea festivalului, la Gala premiilor, au fost invitaţi să participe cu o reprezentaţie studenţii anului I ai Academiei de teatru "George Enescu" din Iaşi, care au pus în scenă o piesă, creaţie proprie, "Un altfel de a spune teatru". Festivalul de Teatru "Bucovina", aflat la prima ediţie, a fost organizat de către Primăria şi Consiliul Local Suceava, Fundaţia Ana, Asociaţia Juventus, Direcţia judeţeană pentru Tineret şi Inspectoratul Şcolar Suceava. Organizatorul evenimentului, Cornel Grosar, a declarat că "prima ediţie a festivalului a fost o reuşită, şi au început deja înscrierile pentru cea de-a doua ediţie, la care vor participa concurenţi şi trupe din judeţ, din ţară, dar şi din străinătate". La finalul acestui eveniment, organizatorii au decis să înfiinţeze la Suceava un club al iubitorilor de teatru, "Club T", iar scopul acestui club este acela de a-i ţine aproape una de cealaltă trupele de teatru din liceele sucevene, şi nu numai.