suceava


prima pagina › 2007 › Ziua Europei, sărbătorită la Suceava cu muzică, dans şi focuri de artificii

 

 

 

Ziua Europei, sărbătorită la Suceava cu muzică, dans şi focuri de artificii


De la spectacole folclorice, îmbinate cu cele ale etniilor conlocuitoare, până la recitaluri de muzică uşoară, concert Blondy şi întreceri între DJ, sucevenii vor avea parte de distracţie pe cinste

Ziua Europei, sărbătorită în data de 9 mai, va fi marcată la Suceava printr-o mulţime de spectacole cu muzică şi dansuri populare, muzică uşoară, concursuri şi recitaluri, care vor fi susţinute pe parcursul întregii zile, totul culminând cu un impresionant foc de artificii şi oportunităţi de distracţie pentru tineri.
Primarul Sucevei, Ion Lungu (foto), a precizat că seria de manifestări pregătită cu ocazia Zilei Europei a fost organizată în colaborare cu Fundaţia Ana, Asociaţia Juventus, Clubul Interetnic Bucovina, Asociaţia Tinerilor Studenţi şi Centrul de Tineret Suceava, cu scopul de a identifica municipiul drept gazdă a unor evenimente multietnice şi interculturale.
Seria de evenimente organizate pentru data de 9 mai va fi deschisă, la ora 12.00, de o şedinţă extraordinară de Consiliu Local, în cadrul căreia vor fi investiţi în funcţie membrii Consiliului Local al Copiilor şi Tinerilor, precum şi cei care în urma alegerilor au fost desemnaţi primari şi viceprimari.
La ora 13.00 va avea loc un concert folcloric extraordinar, susţinut de copii şi tineri din Ansamblul Balada Bucovinei, condus de dirijorul George Sârbu, urmat de un spectacol multicultural tradiţional al minorităţilor conlocuitoare, susţinut de Ansamblul Slonczanka (Uniunea Polonezilor din România), Ansamblul Kolomeika (Uniunea Ucrainenilor din România) şi Ansamblul Venocic (Comunitatea Ruşilor Lipoveni), în intervalul orar 14.00 – 16.00.
La ora 16.00, Orchestra Bucovina – a Primăriei Suceava, va susţine un regal instrumental, continuat de spectacolul muzical coregrafic "Mândru plai cu dulce grai", interpretat de membrii Ansamblului Ciprian Porumbescu.
De la ora 18.00 şi până la 20.00, sucevenii vor avea parte de recitaluri de muzică uşoară, susţinute de Rafael (Uniunea Italienilor) şi formaţia “Atac de cord" din Cernăuţi.
Seara, de la ora 20.00, în centrul Sucevei va avea loc şi un concert extraordinar Blondy, urmat de un foc de artificii.
De la ora 22.00, tinerilor suceveni li s-au pregătit o mulţime de surprize, în cadrul Serii Europene de Tineret, susţinută la Club Arena. Acolo vor putea participa la concursuri cu premii, pe teme europene, vor avea parte de recitaluri ale celor mai buni DJ din Suceava, precum şi de cele ale invitaţilor speciali, Duble C, Mc-Atta şi DJ Fred Acler, din Suedia.

 

dot