suceava


prima pagina › 2008 › Bobocii "numarati" cu bucurie intr-o ampla gala

 

 

 

Bobocii "numarati" cu bucurie intr-o ampla gala


Stiri

Fundatia de Caritate si intrajutorare "Ana" si cotidianul "Rasunetul", in colaborare cu Centrul Cultural Municipal, au organizat sambata, de la ora 14.00, la cea de-a VI-a editie a festivalului "Toamna bobocilor". Sala Centrului Cultural s-a dovedit a fi neincapatoare pentru elevii din scolile bistritene, sarbatoriti la inceput de nou an scolar. in prezentarea jurnalistului Menut Maximinian, programul variat a debutat cu ansamblul de dans modern BN Ritm(director artistic Mariana Pantiru, coregraf Jana Bordeianu). Deschiderea oficiala a fost facuta de catre presedintele Fundatiei Ana, Nelu Todirean, care i-a indemnat pe copii sa depaseasca gustul amar al trecerii vacantei si sa fie increzatori in fortele lor pentru noul an scolar.

Piesele folclorice ale grupului "Doinita" al Cercului Militar, coordonat de artista Cornelia Ardelean Archiudean, dar si ale solistelor Madalina Suci din Budacu de Sus si Raluca Gemanariu din Suceava au dovedit ca traditiile se afla pe maini bune. Un punct distinct in program a fost momentul coregrafic semnat de Emilia Cotul si Dan Netcu, care s-au jucat cu focul la modul propriu in scena, dupa Agentia de fotomodele Beauty Symphony a avut o prezentare de moda la care la loc de cinste au stat brasarile semnate de Veronica Ganea. Grupul "Chorus" al Cercului Militar Bistrita condus de Florin Pop Labis si insotit de Simona Pop Labis a avut un moment live de excaptie prin prestatia micilor vedete de muzica usoara: Madalina Oltean, Antonia Szoldos, Andra Muntean, Bianca Nica, Iza Miron si Lorena Chira. "Şoricelul" Chit-Chit, adica prof. Anamaria Razoare, impreuna cu prietenii a animat sala cu piese precum "Podul de piatra", "Vulpe tu mi-ai furat gasca" sau "Pe o panza de paianjen", in acompaniamentul chitarelor, dar si a pianului, pus la dispozitie cu generozitate de Centrul Cultural.

Pe tot parcursul manifestarii, s-a organizat o tombola pentru care biletele s-au distribuit gratuit in scoli de catre membrii Fundatiei "Ana". Copiii au primit haine, fiecare pe masura lui, mingi, carti, reviste, rechizite scolare, ghiozdane si, marele premiu, o bicicleta. Un juriu de specialitate, din care au facut parte Doris Moldovan " consilier judetean PD-L, Adriana Pana " consilier judetean PSD, deputatul Ioan Turc-PNL, Cristina Sangeorzan- manager SanGym, maestru coregraf Cornelia Negrea, Crina Moldovan " realizator emisiuni TV Bistrita, Doina Macarie " prof. Colegiul National "Andrei Muresanu", Anisia Puica " Politia de Proximitate, Lucia Cotul-manager Symphony, Oana Mosnegut-Miss 2007, Nelu Todirean " presedinte Fundatia "Ana", a incercat sa descopere cele mai frumoase fete la inceput de nou an scolar, dintre 10 concurente selectate din toate unitatile de invatamant.

Miss Toamna Bobocilor 2007 a fost desemnata Livia Maria Moldovan, de 15 ani, eleva in cls. A X-a la Colegiun Liviu Rebreanu. Premiul in valoare de 100 de euro a fost inminat de Doris Moldovan din partea PD-L. Miss Symphony Aerobic a fost declarata Diana Nicoleta Moldova, de la Şcoala Generala Nr. 4, care a primit decoratiuni pentru camera personala, locul II-Cosmina Cioban, de la LPS, a primit 250 lei de la SanGym, locul III-Andreea Maria Moldovan, Colegiul Liviu Rebreanu, a mers acasa cu 200 lei de la Foisor Construct. Premiul de popularitate a fost castigat de Floarea Vasilica Danciu de la SAM Sf. Maria si oferit de Adriana Pana, iar cel de debut de Dorina Valean, de la Şcoala Ştefan cel Mare, premiata de Ioan Turc.

Pentru prestatia de scena fetele au fost instruite de Emilia Cotul. Dupa mai bine de trei ore de voie buna, la iesirea di sala copiii au primit si dulciuri. Pentru buna derulare a festivalului, devenit acum o emblema pentru debutul de an scolar, se cuvin multumiri sponsorilor: SC Agroinvest Prod SRL, SC Montana Turist SRL, SC Lordinu SRL; SC Marinero Star Prod SRL, SC Gradiellas Impex SRL, SanGym, Beauthy Symphony, Biroul Notarial Dogaru Catalin, Serbis SRL, SC Paperland SRL, Foisor Construct. O manifestare din suflet, pentru suflet, pentru care trebuie felicitati promotorii eiNelu Todirean si Hermina Muresan de la Fundatia Ana si ziaristul Menut Maximinian, care au dovedit ca sunt si oameni care bucura sufletele copiilor.

 

dot