prima pagina › 2008 › Cupa Interetnică, a V-a ediţie

Cupa Interetnică, a V-a ediţie

Reprezentanţi a 7 etnii din Bucovina, din ţară şi din afara ei, au venit la Suceava să facă sport, dar şi să arate unii altora ce au păstrat din tradiţiile şi obiceiurile lor

Astăzi începe la Suceava a V-a ediţie a "Cupei Interetnice Bucovina", manifestare inclusă în proiectul "Suceava oraş multicultural euro-pean". Evenimentul, organizat de Fundaţia "Ana", Asociaţia "Juventus", Consiliul Local, Primăria Suceava şi Direcţia pentru Sport a Judeţului Suceava, Federaţia Română "Sportul pentru toţi", a oferit de fiecare dată garanţia unei desfăşurări de acţiuni sportive şi culturale pe care toate etniile din Bucovina le aşteaptă un an întreg.

Cupa de la Suceava a căpătat în 5 ani multă credibilitate în rândul liderilor şi membrilor etniilor, astfel că organizatorii au primit con-firmarea participării din partea ucrainenilor, ruşilor lipoveni, germanilor, maghiarilor, romilor, polonilor, italienilor. Vin la Suceava să ia parte la întrecerile sportive, să danseze, să cânte, să arate unii altora frânturi din tradiţiile lor, sau, pur şi simplu, să stea de vorbă unii cu alţii, grupuri de tineri din Brăila, Harghita, Târgovişte, Bucureşti. Vin şi oameni cu funcţii, interesaţi de ceea ce se întâmplă de câţiva ani la noi, invitaţi ai administraţiei locale şi ai Direcţiei de Sport din Cernăuţi.

Festivitatea de deschidere are loc astăzi la ora 10, în sala de atletism a CSM Suceava, iar până spre seară sportul va fi pe rolul Cupei Interetnice, cu întreceri la tenis de masă, kin ball, fotbal, bowling, înot. Un moment de respiro pentru participanţi va fi după ora 13.30, când ziariştii suceveni vor juca un meci de fotbal cu reprezentanţii administraţiei locale sucevene.

Seara, după ora 20, la Club 60, sporturile şi tricourile se vor schimba cu costumele populare tradiţionale, pentru o seară multiculturală.