suceava


prima pagina › 2009 › Şi tu poţi fi alături de NOI

 

 

 

Şi tu poţi fi alături de NOI


În lunile octombrie şi noiembrie Fundaţia "ANA" în parteneriat cu Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropshiatrică Costâna, implementează proiectul: "Şi tu poţi fi alături de NOI".
Obiectivele proiectului sunt realizarea unui program coerent de manifestări culturale, artistice şi sportive, pentru persoane cu handicap, creşterea gradului de integrare a persoanelor cu handicap în societate şi creşterea gradului de dezvoltare a abilităţilor de comunicare şi dezvoltarea capacităţii de analiză a temelor dezbătute cu privire la integrarea persoanelor cu handicap.
Grupul ţintă al beneficiarilor direcţi îl reprezintă peste 100 persoane cu handicap cu vârste între 18 şi 80 ani, din satul Costâna, comuna Todireşti, judeţul Suceava, internaţi la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Costâna, ce îşi doresc să organizeze activităţi culturale artistice, sociale şi de integrare în societate precum şi activităţi sportive.
De pe urma activităţilor desfăşurate cu caracter cultural, artistic, sportiv şi social vor beneficia atât participanţii direcţi ai proiectului, cât şi rudele acestora şi aparţinătorii lor.
Tot în această perioadă a proiectului va avea loc şi o expoziţie cu obiecte decorative confecţionate de beneficiarii de la Centrul Costâna.
În urma mediatizării proiectului “Şi tu poţi fi alături de NOI" precum şi a impactului activităţilor desfăşurate în cadrul proiectului, aproximativ 600 de persoane atât din judeţul Suceava cât şi din alte judeţe vor beneficia indirect de rezultatele acestuia.
Se are în vedere posibilitatea de promovare şi afirmare a persoanelor cu handicap, cu asigurarea unor condiţii optime de exprimare artistică.
De asemenea, prin acest gen de proiecte se realizează şi promovarea Centrului de Recuperare şi Reabilitare Costâna ca furnizor de servicii sociale de calitate.
În anul 2009 se observă o creştere semnificativă a numărului persoanelor cu handicap care se integrează în societate şi participă la diferite activităţi culturale, artistice, sportive, etc.
Prin acest proiect se încearcă sensibilizarea opiniei publice cu privire la acceptarea persoanelor cu handicap şi implicarea acestora în diferite activităţi. Proiectul are ca obiectiv principal creşterea gradului de integrare a persoanelor cu handicap în societate prin implicarea în activităţi artistice, culturale si sportive.


Proiectul este finanţat de Consiliul Judeţean Suceava

În cadrul proiectului sunt prinse numeroase activităţi: expoziţie de obiecte decorative şi colaje "Şi NOI suntem artişti", prezentarea unor piese de teatru de către persoanele cu handicap precum şi activităţi artistice, competiţii sportive - tenis de masă, şah, table, seminarul "Şi noi suntem oameni!" (Aparţinătorii şi rudele beneficiarilor vor participa la Centrul Costâna la un seminar privind integrarea persoanelor cu handicap în societate), precum şi o acţiune de socializare şi comunicare între persoanele cu handicap şi aparţinători precum şi rudele acestora, “Şi eu ştiu să gătesc".

Nelu TODIREANU
Fundaţia “Ana"

 

dot