prima pagina › 2009 › Campania de ajutorare Sprijin pentru sinistratii din Bucovina, la Shopping City Suceava
Campania de ajutorare Sprijin pentru sinistratii din Bucovina, la Shopping City Suceava
Sucevenii care vor sa-i ajute pe semenii lor afectati de inundatii cu alimente, haine, mobilier, bani sau materiale de constructii au la dispozitie, incepand de ieri, cortul amplasat in parcarea Shopping City Suceava, unde vor fi intampinati de un grup de voluntari de la Fundatia ANA, zilnic, intre orele 10.00 si 18.00.
Startul campaniei de ajutorare Sprijin pentru sinistratii din Bucovina , organizata de Shopping City Suceava in parteneriat cu Fundatia ANA, Asociatia Sf. Ioan si Camera de Comert si Industrie Suceava, a fost dat ieri dimineata, actiunea urmand sa se incheie pe 18 iulie.
Fiecare dintre noi se poate implica, donand din lucrurile pe care le are celor sinistrati. Bunurile pe care noi le putem oferi inseamna mult pentru aceste familii ale caror locuinte au fost distruse: imbracaminte, incaltaminte, echipamente electronice, mobilier, materiale de constructii, alimente neperisabile sau bani. Sa intindem o mana de ajutor celor afectati de inundatiile care au devastat judetul Suceava. Speram din toata inima ca sucevenii sa fie sensibilizati de suferinta si de necazurile concetatenilor nostri. Sa dam dovada de omenie si sa-i ajutam cat mai substantial , a declarat directorul Shopping City Suceava, Mircea Petrariu.
Apa este datatoare de viata, dar de aceasta data a lasat in urma ei jale si durere.
Ne dorim ca impreuna sa oferim celor napastuiti din putinul fiecaruia ceva pentru cei care nu mai au nimic. Dorim sa le aratam solidaritate , a adaugat si directorul general adjunct al Camerei de Comert si Industrie, Lucian Grigoriu, cortul in care se aduna ajutoarele fiind pus la dispozitie gratuit de institutia pe care o reprezinta.
Case pentru familiile ramase pe drumuri
Reprezentantul Asociatiei Sf. Ioan, parintele Vartolomeu, a solicitat oamenilor, ca, pe cat posibil, sa contribuie cu bani sau materiale de constructii, care ar fi binevenite pentru actiunile de refacere a caselor distruse de inundatii.
Multi vor da imbracaminte sau alimente, care sunt perisabile, dar cel mai mult au nevoie de materiale de constructii, sa le fie refacute casele. Biserica se concentreaza pe construirea de noi case pentru familiile afectate de inundatii, care au ramas fara adapost. Sunt familii care au trudit o viata intreaga, iar acum au ramas sub cerul liber. Pana acum, pe lista noastra de familii ramase fara adapost sunt 40 de cazuri. Zilele urmatoare vom incepe sa turnam fundatia primelor case si speram ca in cateva luni, pana cade bruma, sa le ridicam, apoi sa avem grija sa le mobilam , a spus parintele Vartolomeu, anuntand programul de reconstructie a caselor distruse, cu banii din donatii.