suceava


prima pagina › 2009 › Centru de zi pentru persoanele cu handicap la Mitocul Dragomirnei

 

 

 

Centru de zi pentru persoanele cu handicap la Mitocul Dragomirnei


Stiri

Fundatia Ana si Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului din Suceava au dat ieri startul unui proiect care are ca scop infiintarea, la Mitocul Dragomirnei, a unui centru de zi pentru persoanele cu handicap. Centrul de zi "Aripi spre viitor" are ca scop imbunatatirea calitatii vietii si dezvoltarea retelei serviciilor comunitare prin asigurarea de sprijin familial pentru persoanele adulte cu handicap.

Beneficiarii acestui proiect vor fi zece persoane cu handicap cu varste peste 18 ani din comunitate si din Complexul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica Costana-Mitoc. Beneficiarii indirecti sunt familiile persoanelor cu dizabilitati.

Imobilul in care va functiona centrul de zi va fi achizitionat in cel mai scurt timp si va avea un cabinet de consiliere, o camera de recuperare si relaxare si o camera in care tinerii vor desfasura activitati ce vizeaza dezvoltarea de abilitati.

Activitatile de implementare a proiectului se vor derula pe o perioada de patru luni si vor avea un cost total de 382.486 de lei.

"Toate aceste obiective, odata atinse, vor contribui la stimularea procesului de incluziune sociala a grupului, prin efortul comun al autoritatilor publice locale si al organizatiilor non â guvernamentale", a declarat Nelu Todireanu, presedintele Fundatiei Ana.

"Aripi spre viitor" este al doilea proiect pe care Fundatia Ana il deruleaza in parteneriat cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului din Suceava. "La sfarsitul anului 2009 am depus primul proiect cu Fundatia Ana, de infiintare a unor ateliere protejate, la Costana, proiect care a fost un succes. Speram ca si al doilea proiect pe care-l facem impreuna sa se bucure de acelasi succes", a declarat Marius Boghean, seful Complexului de Recuperare si reabilitare Neuropsihiatrica din Costana.

 

dot