suceava


prima pagina › 2009 › De 2 ori mai tanar de 2 mai - Ziua Tineretului

 

 

 

De 2 ori mai tanar de 2 mai - Ziua Tineretului


Stiri

Vremea capricioasa de la sfarsitul saptamanii trecute nu a reusit sa-i tina departe pe tineri de esplanada Casei de Cultura a Sindicatelor, acolo unde au fost organizate o serie de evenimente menite sa marcheze ziua de 2 Mai, adica "Ziua Tineretului".

Manifestarile dedicate tinerilor au fost organizate in acest an de Ministerul Tineretului si Sportului, prin Directia Judeteana de Tineret Suceava.

Astfel sambata, la orele pranzului, mai multe zeci de tineri beikeri, skateri si rolleri din Radauti, Suceava, Falticeni si Botosani, au oferit demonstratii de virtuozitate, confirmand necesitatea amenajarii unui spatiu special pentru aceste sporturi, atat de indragite.

Din seria evenimentelor organizate pentru tineri nu putea lipsi o expozitie de graffiti cu tema "2 mai - Ziua Tineretului", completata de evolutia trupei de street-dance C - Walk. Tot pe esplanada Casei de Cultura a avut loc si un spectacol, care a durat mai multe ore. Pe scena improvizata au urcat trupele de dans "Calypso" si "Hands Up" ale Clubului Copiilor Falticeni. In programul spectacolului s-au mai inscris recitalul folk al grupului "Simbol" de la Liceul de Arta Suceava, precum si concertele rock sustinute de doua trupe sucevene foarte talentate - "Nbf" si "Toy Machines" .

Pe un panou special amenajat de catre DJT Suceava, tinerii prezenti la actiune au avut posibilitatea sa transmita mesajele si propunerile pentru imbunatatirea activitatii dedicata lor. Potrivit spuselor directorului adjunct al DJT Suceava, dl Ovidiu Milici, pe acest panou tinerii au lasat mesaje optimiste precum "Tot timpul am sa votez tineretea" sau "Viata este frumoasa". Tot pe panou, pasionatii de role si ciclism au facut vizibila o veche dorinta de-a lor si anume necesitatea amenajarii unui parc special pentru ei.

La buna desfasurare a acestor activitati au mai pus umarul Consiliul Judetean Suceava, Fundatia "Ana" si Asociatia "Juventus".

 

dot