suceava


prima pagina › 2009 › Festivalul de teatru pentru tineret si-a desemnat castigatorii

 

 

 

Festivalul de teatru pentru tineret si-a desemnat castigatorii


Stiri

Noua trupe de teatru, formate din tineri elevi si studenti din Suceava, Falticeni si Bacau au participat in acest weekend la Festivalul de Teatru pentru tineret, un eveniment organizat de Shopping City Suceava, Fundatia "Ana" si Asociatia "Juventus". Festivalul s-a desfasurat pe parcursul a doua zile la City Gallery din Shopping City, iar ieri, cele mai bune trupe si cei mai buni interpreti la sectiunea "monolog" au fost premiati.La concursul de interpretare-trupe, cativa elevi ai Colegiului Economic "Dimitrie Cantemir", "actori" in trupa ECOART, au dovedit reale calitati scenice si actoricesti, iar prestatia lor a fost rasplatita de juriu cu premiul I.

Premiul II a fost obtinut de o alta trupa de liceeni suceveni, si anume de catre trupa FRAMS, formata din elevi ai Colegiului National "Mihai Eminescu". Locul III la sectiunea "Interpretare-trupe" a revenit trupei IN THE SPOT, formata din tineri din Bacau.

Alte doua trupe de teatru, ambele formate din tineri liceeni suceveni, au obtinut mentiune in cadrul festivalului. Este vorba despre trupa KARISMA de la Colegiul National de Arta "Ciprian Porumbescu" si despre trupa UNU PLUS de la Colegiul Tehnic "Alexandru Ioan Cuza".

Pe langa premiile pe echipe, juriul a mai acordat premii si celor mai talentati tineri care au participat in festival la sectiunea "Monolog".

…Åţi la aceasta sectiune, locul I a ramas la Suceava, juriul desemnandu-l castigator pe Florin Foca, elev la Colegiul National "Mihai Eminescu". George Serediuc, student la Universitatea "…Åţtefan cel Mare" din Suceava, a obtinut premiul II, iar Alexandru Cotofrec, elev al Liceului cu Program Sportiv din Suceava, a luat premiul III.



Premii in valoare de 2.000 de lei, oferite de Shopping City Suceava

Juriul a mai acordat doua premii speciale la aceasta sectiune, iar Alexandru Laza, de la Colegiul de Arta "Ciprian Porumbescu", a fost desemnat cel mai bun interpret masculin, in timp ce Adina Pascu, de la Colegiul Economic "Dimitrie Cantemir", a fost aleasa de juriu ca fiind cea mai buna interpreta.

Shopping City Suceava a acordat premii in valoare de 2.000 de lei.

Juriul festivalului a avut in componenta sa actori, elevi si studenti care fac parte din trupe de teatru si care au fost premiati in editiile anterioare ale festivalului, precum si reprezentanti ai mass-media suceveana.

Printre cei care au facut parte din echipa de jurizare a festivalului ii amintim pe Gabriela Ionita, o tanara actrita suceveanca, colaboratoare la teatrele Nottara, Gestual Art si Memo, actrita Rodica Dominte, baritonul sucevean Andras Chiriliuc, Brandusa Dascalescu, unul dintre initiatorii Companiei Teatrale "Bucovina", Cornel Grosar, presedintele Asociatiei "Juventus" si Nelu Todireanu, presedintele Fundatiei "Ana".

Actrita Gabriela Ionita s-a aratat impresionata de talentul actoricesc al participantilor la festival. "Au venit foarte bine pregatiti, au invatat mult si m-au surprins prin interpretare, dar si prin costume, machiaj si decor", a declarat Gabriela Ionita. Actrita a declarat ca este impresionata si de numarul mare al tinerilor suceveni inscrisi in festival. "Intr-un oras in care teatrul nu este promovat, noua trupe, bine pregatite, au participat la festival, iar pentru unii dintre tinerii pe care i-am vazut, le doresc sincer sa ajunga la actorie", a mai spus Gabriela Ionita.

sursa Monitorul de Suceava

 

dot