prima pagina › 2009 › Oportunitati pentru reintegrare

Oportunitati pentru reintegrare

Penitenciarul Bototani, în parteneriat cu Fundatia de Caritate si Întrajutorare "Ana" din Suceava au lansat, recent, proiectul "Oportunitati pentru reintegrare". Este vorba de un proiect finantat prin programul PHARE, Coeziune Economica si Social?, Dezvoltarea Resurselor Umane, Masuri de incluziune social?. Obiectivul general al proiectului este facilitarea accesului pe piata fortei de munca a persoanelor private de libertate de etnie rroma, dupa perioada de detentie din penitenciarul Botosani. Nelu Todireanu, presedintele Fundatiei de Caritate si Întrajutorare "Ana" din Suceava a declarat ca printre obiectivele specifice ale proiectului se regaseste: dezvoltarea unui cadru de consiliere în alegerea sau schimbarea ocupatiei si orientare profesionala pentru un numar de 70 persoane private de libertate, de etnie rroma, din Penitenciarul Botosani; crearea unui serviciu de mediere vizînd stabilirea de legaturi directe între angajatori si persoanele aflate în cautarea unui loc de munca, în vederea realizarii unei relatii de angajare pentru 30 persoane private de libertate de etnie rroma, care mai au maxim 9 luni pîna la eliberarea din detentie; dezvoltarea unui cadru de formare initiala, calificare si recalificare în domeniul constructiilor civile si textile pentru 105 persoane private de libertate de etnie rroma, aflate în custodia Penitenciarului Botosani. (Relu Ursache)