prima pagina › 2009 › STAGIU DE PERFECŢIONARE

STAGIU DE PERFECŢIONARE

Proiect implementat de Fundatia ANA, Suceava in parteneriat cu Universitatea "Ştefan cel Mare", Suceava
Proiect finantat de: MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE DEPARTAMENTUL PENTRU RELAŢIILE CU ROMÂNII DE PRETUTINDENI
Perioada de desfasurare: 27 – 31 IULIE 2009
Localizarea proiectului: Suceava

Prin implementarea acestui proiect s-a urmarit organizarea unui stagiu de perfecţionare adresat cadrelor didactice din Ucraina, care predau limba şi literatura română şi istorie, în scopul îmbogăţirii cunoştinţelor în domeniile: limba română contemporana, istoria literaturii române si metodica predării limbii şi literaturii române. In cadrul proiectului s-au desfasura urmatoarele cursuri:
- Limba română contemporana (10 ore)
- Istoria literaturii române (10 ore)
- Metodica predării limbii şi literaturii române (10 ore)

Beneficiarii acestui proiect au fost profesorii de Limba şi Literatura Română şi Istoria României, din Ucraina.

Obiective:
Acumularea de noi informaţii despre progresele înregistrate în studiul limbii române contemporane, istoria literaturii române, metodica predării limbii şi literaturii române.

Rezultate:
Îmbogăţirea cunoştinţelor de limbă şi literatură română la un număr cât mai mare de cadre didactice din Ucraina care predau limba română.