suceava


prima pagina › 2009 › „SI TU POTI FI ALATURI DE NOIâ€

 

 

 

„SI TU POTI FI ALATURI DE NOIâ€


Proiect implementat de Fundatia ANA, Suceava si finantat de Consiliul Judeţean Suceava
Localizarea proiectului: Suceava, comuna Todiresti, sat Costina

Obiectivele proiectului :
1. Realizarea unui program coerent de manifestari cultural, artistice si sportive, pentru persoane cu handicap
2. Cresterea gradului de integrare a persoanelor cu handicap in societate
3. Cresterea gradului de dezvoltare a abilitatilor de comunicare si cresterea capacitatii de analiza a temelor dezbatute cu privire la integrarea persoanelor cu handicap

Grupul tinta al beneficiarilor directi a fost constituit din peste 100 persoane cu handicap cu varste intre 18 si 80 ani, din satul Costina, localitatea Todiresti, judetul Suceava, internati la Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica Costina, ce isi doreau sa organizeze activitati culturale, artistice , sociale si de intergare in societate precum si activitati sportive.
In urma actiunii activitatilor desfasurate cu caracter cultural, artistic, sportiv si social au beneficiat atat participantii directi ai proiectului, cat si rudele acestora si apartinatorii lor, aproximativ 500 de persoane. La sfarsitul proiectului persoanele cu handicap ce au reusit sa acumuleze abilitati artistice si culturale au participat la un spectacol ce a avut loc la Shopping City Suceava ( Carrefour). Activitatile din cadrul proiectului au fost urmatoarele : conferinta de presa lansare proiect ; selectarea celor 100 persoane cu handicap care au participat la activitatile artistice, culturale si sportive; expozitie de obiecte decorative si colaje „Si NOI suntem artisti†la Shopping City Suceava, prezentarea unor piese de teatru de catre persoanele cu handicap precum si activitati artistice la Shopping City Suceava, competitii sportive: tenis de masa, sah, table, seminarul †Si noi suntem oameni!â€, activitatea “Si eu stiu sa gatescâ€- o actiune de socializare si comunicare intre persoanele cu handicap si apartinatori si rudele acestora si diseminiarea rezultatului proiectului prin impartirea de pliante si afise cu privire la activitatile desfasurate.
In urma mediatizarii proiectului “Si tu poti fi alaturi de NOI†precum si a impactului activitatilor desfasurate in cadrul proiectului, aproximativ 600 de persoane, atat din judetul Suceava cat si din alte judete au beneficiat indirect de rezultatele acestuia.

 

dot